Sjajan uspjeh učenika Glazbene škole na Regionalnom natjecanju

21.02.2016. U Glazbenoj školi Jastrebarsko protekli tjedan održano je Regionalno natjecanje učenika glazbenih škola na kojem su odličnim muziciranjem plasman na državno natjecanje ostvarili Lana Fabijanić, Lovro Kopač i Ivan Novosel

Lana Fabijanić, disciplina flauta, III. kategorija, Ivan Novosel, disciplina truba, II. kategorija, i Lovro Kopač, disciplina saksofon, II. kategorija, učenici su Glazbene škole Jastrebarsko koji su u svojim kategorijama osvojili prvu nagradu na Regionalnom natjecanje, održanom od 13. – 16. veljače u Jastrebarskom, te će tako svoju školu i svoj grad predstavljati i na Državnom natjecanju.

Jaska je ove godine bila domaćin natjecanja za regiju sjever, gdje se više od 170 drvenih puhača, različite starosne dobi, natjecalo kroz discipline: flauta, klarinet, saksofon, oboa i fagot, u VII kategorija, a svaka kategorija obuhvaćala je određenu starosnu dob. 

Natjecanje regije sjever, 13. veljače, svečano je otvorio ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko, Dragutin Fabijanić, ujedno i predsjednik Odbora za provedbu natjecanja, a otvaranje je uveličao i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, pokrovitelj natjecanja.
Glazbenu školu Jastrebarsko predstavljalo je devetero učenika, a njih troje: flautistica Lana Fabijanić, pod mentorstvom mr. art. Ive Zbožinek Janušić, trubač Ivan Novosel, pod mentorstvom profesora Miroslava Poljančića, te saksofonist Lovro Kopač, pod mentorstvom profesora Gorana Jurkovića, osvojili su 1. mjesta i poziv na Državno natjecanje koje će se u ožujku održati u Zagrebu.

Izvrsne rezultate i drugu nagradu osvojili su Maria i Lucia Muđer (violina), Petra Borković, Bruna Fabijanić i Nera Majtanić (saksofon) te David Fabijanić (violončelo).
Svim učenicima i profesorima, čestitamo od srca na osvojenim nagradama, a plasiranima na državno natjecanje želimo puno uspjeha – poručili su iz Glazbene škole Jastrebarsko.
I.B.

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!