Slike i instalacije Duje Jurića

09.09.2019. Izložba slika i instalacija Duje Jurića otvara se u galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko, u petak, 13.rujna u 20 sati

Izložba je dio umjetnikova golemog ciklusa Memo-chips koji čine specifični izložbeni projekti ambijentalnog karaktera, duboko vezani uz čip estetiku, kompjutorski jezik i virtualni kozmos. Izložba je uspješno podastrla sintezu Jurićeve optičke, kinetičke i ambijentalne umjetnosti koja stremi pojmu proširene slike, integraciji slike i arhitekture u koju je autor smješta. Svečano otvorenje izložbe ovog istaknutog multimedijalnog umjetnika, upriličit će se u petak s početkom u 20:00 sati, a posjetitelji će jaskansku galeriju sagledati u potpuno novom, dosad neviđenom izdanju, sve do 27.rujna 2019. Pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija.

Ukratko o autoru izložbe;
Duje Jurić rođen je 18. travnja 1956. u Rupama. Diplomirao je 1981. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suradnik je majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i Nikole Reisera od 1982.-1985. godine. Od 1984.- 1999. djeluje kao slobodni umjetnik, od 1999. - 2000. radi u Muzeju suvremene umjetnosti kao kustos restaurator, a od tada do danas kao docent, a potom izvanredni i redovni profesor crtanja i slikanja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje 2006. preuzima vođenje slikarske klase (na Slikarskom odsjeku) i od 2008. godine i posao mentora na Doktorskom studiju slikarstva. U više od trideset godina umjetničke prakse izlagao je na preko osamdeset samostalnih i sudjelovao u više od stotinu i pedeset skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Jelena Škrabe

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!