Strauss i Mozzart na Plešivici

12.01.2015. Protekle subote na Plešivici je održan tradicionalni novogodišnji koncert puhačkog orkestra DVD-a Plešivica

U subotu 10. siječnja održan je tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert puhačkog orkestra DVD-a Plešivica. 

Prvi javni nastup imala je tom prigodom najmlađa, četvrta generacija, sastavljena od 12 glazbenika, Matija Gregorić, Stela Ivančić, Martina Hrvoj, Nika Kurtalj, Hana Braje, Petra Pavlečić, Marko Šimunović, Kristijan Đukić, Roberta Kunović, Tena Jagodić, Luka Pavlečić i Matej Šimunović. Orkestar je bio sastavljen i od uvježbanih svirača 2. i 3. generacije pod vodstvom dirigenta, prof. Dragutina Fabijanića.
Kao solisti nastupili su: Josip Greggorić, Matija Gregorić, Tena Jagodić, Hana Braje i na trubi Matej Šimunović, uz pratnju na pijaninu prof. Dragutina Fabijanića. Kao posebni glazbeni gosti nastupili su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Stankovo.

Predsjednik plešivičkih vatrogasaca Milan Ivančić uručio je i priznanja djeci vatrogascima od 6 do12 godina, i to Mateju i Ivanu Šimunoviću, Filipu Gulišu, Sari i Karlu Perkoviću za osvojeno 2. mjesto na Gradskom i 7. mjesto na Županijskom natjecanju, te  Matiji Tandariću, Marcelu Braje, Niki Kurtalj, Hani Braje, Martinu Lukina i Lei Jagunić. Posebna priznanja za pomoć u pripremama ekipa i takmičara dobili su, Valentina Jagunić, Josipa i Andrej Braje,  Petar Kunović i Dragutin Mulig.

U svom kraćem elokventnom govoru , Milan Ivančić je među ostalim istaknuo da Plešivica ima ekipu od 3 sanjkaša koja je istovremeno i Hrvatska sanjkaška reprezentacija na prirodnim stazama, koja uspješno nastupa na domaćim i  međunarodnim natjecanjima.

Organizatori i domaćini ovog veoma uspjelog koncerta koji je završio uz taktove Radetzky marša, nisu krili zadovoljstvo što su im svojim odazivom i prisustvom dali podršku zamjenici jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Ignac Smetko, te Dragica Režek, predsjednica MO Plešivica. Kao počasni član DVD-a Plešivica među uzvanicima bio je i neumorni Dubravko Regović sa suprugom.

Tekst i fotografije: Velimir Mirt

TAGOVI | DVD Plešivica

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!