Susret županijskih Ogranaka Matice hrvatske u Jastrebarskom

16.05.2018. U Jastrebarskom je u ponedjeljak, 14. svibnja održan susret Ogranaka Matice hrvatske iz Zagrebačke županije, u organizaciji Središnjice Matice hrvatske i Ogranka u Jastrebarskom

Prigodna predavanja održali su tom prilikom predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović, potpredsjednik dr. sc. Damir Barbarić i glavni tajnik Matice Zorislav Lukić. Predsjednik Stjepan Damjanović govorio je o Matici i njezinim Ograncima, a potpredsjednik Damir Barbarić održao je izlaganje pod nazivom "O zadaćama Matice hrvatske. Naznake na tragu Franje Markovića". 

Jaskanske Matičare oduševili su podaci koje je u predavanju pod naslovom "Središnjica i Ogranci Matice hrvatske iz Zagrebačke županije" iznio glavni tajnik Matice Zorislav Lukić. Jaskanski ogranak brojem članova i aktivnostima najuspješniji je u Zagrebačkoj županiji te među 10 najuspješnijih u Hrvatskoj.  

Podršku i pohvalu Matičarima iz cijele Županije izrekli su potpredsjednik Matice prof. dr. sc. Stipe Botica i gospodarski tajnik dr. sc. Damir Zorić, a u drugom dijelu susreta svoje novije programe i djelovanje predstavili su vodeći ljudi ogranaka iz Kloštar Ivanića, Samobora, Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline, Velike Gorice, Zaprešića, Pokupskog i Jastrebarskog. 

U ime Ogranka iz Kloštar Ivanića prisutnima se obratio predsjednik Božidar Balenović, rad samoborskog ogranka predstavila je tajnica Lada Lokmer, iz Svete Nedelje u Jastrebarsko je došao predsjednik ogranka Ervin Škacan, iz Svetog Ivana Zeline predsjednica Vesna Bičak Dananić i potpredsjednik Stjepan Dragija, Veliku Goricu zastupao je predsjednik Stjepan Rendulić, Zaprešić predsjednik Dragutin Grgas, a Pokupsko predsjednik Dario Kaurić.
Jaskanski ogranak predstavljali su potpredsjednik Želimir Hrković, tajnik Stjepan Volarić, član Predsjedništva Josip Falica, predsjednik Nadzornog odbora Kristinko Malnar te članice Nadzornog odbora Ana Herjavić i Radmila Stanković. Član predsjedništva Nino Škrabe na početku susreta sve prisutne je upoznao s kulturnom poviješću i sadašnjošću Jastrebarskog i jaskanskog kraja, na kojem djeluje jaskanski ogranak (Jastrebarsko, Klinča Sela, Krašić, Pisarovina i Žumberak), a predsjednica Klementina Škrabe predstavila je rad ogranka te najavila buduće planove i aktivnosti.

MH
foto: Kristinko Malnar

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!