Svetojanske mažoretkinje viceprvakinje Hrvatske

15.05.2017. U Karlovcu je održano 21. državno prvenstvo mažoretkinja na kojemu se okupilo oko 1000 mažoretkinja u 43 formacije i 41 neformacijskih oblika, te 160 natjecateljica Prvog koraka

Svetojanske mažoretkinje ponovno su postigle odlične rezultate. Seniorski sastav osvojio je sjano drugo mjesto, a treće mjesto i brončane medalje osvojile su juniorke i kadetkinje.

 Svetojanke su bile izvrsne i u solo i duo nastupu gdje je juniorka Isabella Amanda Cvitanović osvojila 1. mjesto u solo nastupu, a to je uspjelo i kadetkinjama, Lauri Bošnjak i Niki Novosel koje su se pozlatile u duo nastupu.  Srebrne su bile seniorke, Aleta Jurkovac i Leona Jerčinović osvojivši  2. mjesto, a brončane  solo seniorka Paula Petruša  i juniorka  Laura Tkalčić. Broncu osvojile i par juniorke, Leonarda Čunko i Natalija Mahovlić, te  solo kadetkinja, Dalia Belan.

Članice nenatjecateljskih timova, djevojčice od 4 do 8 godina, sudjelovale su u "Prvom koraku" i prvi puta doživjele pravu natjecateljski atmosferu.
U kategoriji seniorke formacije štap dodjeljuje se poseban godišnji status brončani, srebrni i zlatni, s obzirom na broj osvojenih bodova. Naše seniorke natječu se na državnom prvenstvu od samog osnivanja udruge 1998. godine kada su prvi put nastupile u Crikvenici. Seniorskom sastavu na ovom državnom prvenstvu dodijeljen je "Zlatni status", i tako su seniorke postale zlatne mažoretkinje 2017. godine.

Odličnim rezultatima na državnom prvenstvu, Svetojanske mažoretkinje plasirale su se na Europsko prvenstvo mažoretkinja u rujnu, koje se ove godine održava u Sloveniji, te će tako ponosno predstavljati grad Jastrebarsko i svetojanski kraj među najboljim europsim mažoret sastavima, u formacijskim i neformacijskim kategorijama.
I.B.

TAGOVI | Svetojanske mažoretkinje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!