U Jastrebarskom otkrivena Mala besplatna knjižnica

11.03.2019. Povodom 120. rođendana slavnog hrvatskog književnika za djecu Mate Lovraka te u čast Međunarodnog dana žena ispred Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko svečano je otkrivena prva jaskanska Mala besplatna knjižnica

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk, Kazališta Škrabe, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i jaskanske osnovne škole u petak 8. Ožujka ispred osnovne škole otkrivena je Mala besplatna knjižnica.
Time se Jastrebarsko uključilo u međunarodni projekt Little Free Library, a Jaskanci sada mogu besplatno posuđivati knjige, ali i donositi u novu knjižnicu knjige koje žele podijeliti s drugima.
Prije otkrivanja knjižnice u školi je održana radionica kreativnog pisanja pod vodstvom magistre komparativne književnosti Klementine Škrabe, a mlade spisateljice pokazale su da se i među jaskanskim osnovnoškolcima možda kriju neki budući slavni pisci.

Kroz program otkrivanja kućice vodila je školska knjižničarka Sandra Marković Čukoić, kućicu je izradio Goran Ringel, autor i urednik popularne web i Facebook stranice "Jastrebarsko stare slike", a oslikala školska likovna grupa pod vodstvom prof. Ivane Strmečki Vučina. Kod njezinog postavljanja pomogli su školski domari Stjepan Celić, Franc Petar Malešić i Stjepan Novosel, dok se razglas na otkrivanju knjižnice pobrinuo Ivan Sirovica.

Kućicu za knjige otkrile su ravnateljica jaskanske osnovne škole Sanja Sertić i učenica koja je ove školske godine posudila iz školske knjižnice najviše knjiga, Helena Antičević. Male knjižničarke upoznale su prisutne s crticama iz života Mate Lovraka, dok je tema radionice kreativnog pisanja bila Lovrakova "Družba Pere Kvržice".
Pozivamo vas da posjetite jaskansku Malu besplatnu knjižnicu te se tako uključite u projekt "Vrelo zavičaja" koji provode Kreativni studio Zvrk i jaskanski ogranak Matice hrvatske, a koji već dvije godine pomaže Zagrebačka županija.

MH
foto: Josip Gregorić

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!