U Okiću, mladi ispratili "staru"!

03.01.2018. Kao i već dugi niz godina, na jednom od okićkih brega tradicionalno su se orili zvuci puhačkih glazbala kojima su mladi Okićanci zajedno sa svojim gostima veličali božićne blagdane

    I ovogodišnji božićni koncert puhačkog orkestra DVD -a Stankovo održan je u subotu 30. prosinca gdje su  (redom )svojim nastupima oduševljavali brojne uzvanike :-podmladak puhačkog orkestra DVD -a Stankovo i njihovo bratsko društvo, Puhački orkestar DVD -Cvetković , a oba pod ravnanjem prof. Dragutina Fabijanića.

 Uz glazbu puhačkih orkestara, redali su se i nastupi kulturno -umjetničkog društva "Okićka Trešnja", te HSPD -a Dr. Antun Radić uz čije izvedbe se uistinu uživalo. 

  Valja posebno spomenuti nastup Vokalno -instrumentalnog ansambla župe Sv. Ivan Krstitelj iz Desinca pod ravnanjem mlade i perspektivne Klare Blažek koji je oduševio publiku svojim gudačkim sposobnostima, a tek u svom drugom nastupu izvan crkve u kojoj su i počeli u svibnju ove godine. 

  Među uzvanicima vrijedno je spomenuti Nadicu Žužak zamjenice župana Zagrebačke županije koja je ovom prilikom uručila domaćinu i predsjedniku DVD-a Stankovo  Mirku Smetku vrijednu donaciju za opremanje orkestra novim instrumentima.

Događaju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Domagoj Šlat i Stipe Bučar, te predsjednik Zajednice kulturno -umjetničkih udruga grada Jastrebarskog Ignac Smetko.

M.S.

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!