U petak otvorenje Spomen obilježja

13.09.2016. U organizaciji Udruge policije branitelja, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog u petak 16. rujna u 20 sati bit će otkriveno "Spomen-obilježje nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova"

Svečana povorka s predstavnicima braniteljskih udruga s područja cijele Hrvatske, povijesnim i vatrogasnim postrojbama te KUD-ovima krenut će u 19:45 sati sa Strossmayerova trga, a otkrivanje spomenika održat će se u 20 sati kod Gradskog groblja u Jastrebarskom.
Sam spomenik Krista na križu djelo je vlč. Zlatka Sudca koje kroz „Tri otajstva“- rođenje, muku i uskrsnuće prikazuje stvaranje naše neovisne Domovine, a u sklopu istog postavljena je i spomen ploča sa imenima Jaskanaca stradalih u Domovinskom ratu. Uz križ i spomen ploču uređen je prostor za kontemplaciju s prilazom za osobe smanjene pokretljivosti.
Investitor križa je Udruga policije branitelja Jastrebarsko uz pomoć brojnih fizičkih i pravnih osoba koje su podržale ovaj Projekt, a sredstva za sufinanciranje izgradnje, postavljanja i uređenja Spomen obilježja u Jastrebarskom predviđena su u gradskom Proračunu.
E.M.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Udruga policije branitelja

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!