Uspjeh prvog dijela Ljetnog kampa Hawk City

29.07.2019. U Jastrebarskom je od utorka 23. do četvrtka 25. srpnja u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe već treću godinu zaredom održan Ljetni kamp Hawk City


Sredinom ljeta djeca i mladi imaju puno slobodnog vremena pa su Zvrk i Kazalište Škrabe odlučili pokrenuti Ljetni kamp Hawk City, na kojem se polaznici bave raznim kreativnim aktivnostima usred dugih ljetnih praznika.


Ove godine prvi dio Kampa sastojao se od programa u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima, a mali "kamperi" bavili su se lutkarskim kazalištem, kreativnim pisanjem i čitanjem, crtanjem, scenskim pokretom i kazališnom koreografijom. U prirodi su pronašli materijale za skloništa za ježeve i kućice za vile, a to su onda izuzetno uspješno i izradili. Polaznici Kampa od 4 do 19 godina postali su prava ekipa i prijatelji, a ni visoke temperature nisu ih spriječile da uživaju u veselim pustolovinama koje su se održavale u jaskanskoj kazališnoj dvorani, perivoju dvorca Erdödy i sjedištu Kreativnog studija Zvrk.

Programe u sklopu Ljetnog kampa Hawk City osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe, a radionice scenskog pokreta i kazališne koreografije održale su voditeljica Plesnog studija Lepeza i stalna koreografkinja Kazališta Škrabe Ida Benčik te mlada plesačica, studentica plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Tena Grabner. Koreografija na pjesmu "Pjevajmo na kiši" ("Singin’ in the rain") pomogla je "kamperima" da lakše podnesu sparinu kazališne dvorane, ali i da dozovu itekako potrebnu kišu. Ples koji su uvježbali u rekordnom roku svakako će biti izveden i u jednoj od sljedećih predstava Kazališta Škrabe. Kod izrade kućica za vile od prirodnih materijala najmlađim polaznicima Kampa pomagala je Maja Vidaković.


Ljetni kazališni kamp Hawk City 2019 održava se uz potporu Zagrebačke županije. Drugi dio kampa održat će se u utorak 6, srijedu 7. i četvrtak 8. kolovoza, a mlade "kampere" roditelji za sudjelovanje mogu prijaviti do ponedjeljka, 5. kolovoza na mail kazaliste.skrabe@gmail.com.


Kreativni studio Zvrk i Kazalište Škrabe će za svoje vjerne glumice i glumce, ali i nove ljubitelje kazališta, kreativnosti i pustolovina na svježem zraku, tj. za sve koji će sudjelovati na Ljetnom kampu Hawk City, organizirati posebno druženje i projekciju filma krajem kolovoza, a već u drugom tjednu rujna počinju satovi glume Kazališta Škrabe, i to u posebnim grupama za predškolce, osnovnoškolce, srednjoškolce te starije glumicei glumce.

Vidimo se uskoro na drugom dijelu Ljetnog kampa i u Kazalištu!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!