Uspješan kraj sezone za Kazalište Škrabe

18.06.2018. Brojne glumice i glumci Kazališta Škrabe završili su kazališnu sezonu 2017/2018. s dva događanja - završnom produkcijom u srijedu, 6. lipnja i nastupom na predstavljanju knjige "U Plavom podrumu"

Mladi kazalištarci su u protekloj sezoni bili jako vrijedni. Duge ljetne mjesece prošle su godine provodili na Ljetnom kazališnom kampu "Hawk City 2017". Nastupili su na Božićnom Karaoke Partyju u prosincu 2017. te na božićnom poetsko-glazbenom programu "Hote o ljudi sim" u jaskanskoj župnoj crkvi svetog Nikole biskupa početkom siječnja 2018. Pod vodstvom redateljice Klementine Škrabe održali su brojne probe teksta, scenskog pokreta, plesa i pjevanja za predstavu "Zemlja Čudesa". Glumili su u novoj predstavi "Oko jedne hiže" u izvedbi odraslog ansambla Kazališta Škrabe u ožujku ove godine. U travnju se održala radionica oslikavanja scenografije za predstavu "Zemlja Čudesa" koju je vodila scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, a mladi glumci nastupili su i na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" u svibnju 2018.

Plesne, pjevačke i glumačke dijelove predstave "Zemlja Čudesa" koju će premijerno izvesti na jesen pokazali su svojim roditeljima, braći i sestrama na završnoj produkciji, na kojoj su zasjali u kostimima koje je osmislila i izradila Maria Špikić, dok je dio rekvizita napravila Maja Vidaković. Ansambl "Zemlje Čudesa" oduševio je brojnu publiku na predstavljanju knjige "U Plavom podrumu" umjetničkog voditelja jaskanskog kazališta Nine Škrabea, koji ove godine slavi 50. godišnjicu svog umjetničkog djelovanja. Stariji kazalištarci su u "Plavom podrumu" pročitali dijelove kritika tekstova objavljenih u knjizi, a oni malo mlađi izveli su pjesmu i ples iz svoje nove predstave. Šašavog Klobučara odigrao je mladi glumac Noa Ciban.


Napomenimo još da je sve koreografije za "Zemlju Čudesa" s jaskanskim glumcima uvježbala baletna koreografkinja i voditeljica Plesnog studija Lepeza Ida Benčik, ton-majstori su i ove sezone bili Dominik Sečen i Maja Cerovski, a majstori rasvjete Ivica i Krešimir Batušić. Asistentica redateljice bila je Margareta Škrabe.

Pred kazalištarcima je sada zasluženi odmor, a uskoro ih čeka Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2018" pa odmah na početku nove sezone generalne probe i premijerne izvedbe "Zemlje Čudesa". Do kraja godine u planu su i pripreme za novu božićnu predstavu.
Svim našim glumicama i glumcima želimo super praznike te puno odmora i uživanja! Vidimo se uskoro opet u Kazalištu!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!