Uspješna sezona Kazališta Škrabe

19.06.2017. Sezona 2016/2017. bila je za Kazalište Škrabe izuzetno uspješna

U prosincu 2016. premijerno je izvedena predstava "Velika tajna Sherlocka Holmesa" koju je od tada vidjelo već 2000 gledatelja, između ostalog i organizirano učenici osnovnih škola iz Jastrebarskog, Dugog Sela, Krašića i Klinča Sela. "Sherlock" je već sedma predstava u posljednjih pet godina uigrane ekipe Kazališta Škrabe, koju čine redateljica i producentica Klementina Škrabe, kostimografkinja Marija Špikić, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, koreografkinje Ines Jerčinović i Marta Brkljačić te asistentica redateljice Margareta Škrabe.

Rad Kazališta Škrabe u ovoj sezoni predstavljala je mlada i darovita Hena Pavičić koja je pjesmu "Runolist" iz predstave "Velika tajna Sherlocka Holmesa" u studenom 2016. izvela na proslavi Dana grada Jastrebarskog i u veljači 2017. na proslavi 175 godina Matice hrvatske, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.
Veliki uspjeh postigla je humanitarna akcija "Jaska za Afriku" kojom se na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2017. u Jastrebarskom prikupilo 5.840,00 kuna za rad udruge "Srce za Afriku". U sklopu akcije koju su organizirali Kreativni studio Zvrk i Društvo Naša djeca Jastrebarsko odigrana je predstava "Velika tajna Sherlocka Holmesa" te predstavljen rad udruge "Srce za Afriku" koja prikuplja pomoć za rad Centra "Otac Vjeko" u Ruandi.

Kazalištarci su svoje djelovanje uspješno predstavili i na Sajmu mogućnosti u Jastrebarskom 19. svibnja 2017. gdje su, u organizaciji Policijske uprave Jastrebarsko i Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko, pred učenicima 4. razreda osnovih škola iz Jastrebarskog, Krašića, Pisarovine i Klinča Sela izveli plesne točke i dijelove predstave "Velika tajna Sherlocka Holmesa" Nine Škrabea.  

Glumci Kazališta Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, nastupili su i na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" koji se u Jastrebarskom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske i Glazbene škole održava već sedam godina zaredom - ove godine 2. lipnja 2017. Glumice i glumci predvođeni kazališnim doajenom Želimirom Hrkovićem te mladim "veteranima" Lovrom Penićem Ivankom i Markom Krcivojem (svaki od njih iza sebe ima već 6 predstava i brojne glavne uloge!) predstavili su poeziju Dobriše Cesarića u čast pjesnikovog 115. rođendana.
Kazališna sezona okrunjena je veselim Karaoke Partyjem 10. lipnja 2017. u jaskanskom Domu kulture kada su mali i malo veći glumci dobili priliku svojim prijateljima i obitelji pokazati koliko su maštoviti i spretni u glumi uz glazbu, pokrete i ples. Na kraju su svi dobili zaslužene diplome i prigodne poklone.

Na kraju još jedne uspješne sezone svakako moramo spomenuti I odličnu tehničku ekipu– rasvjetom su upravljali Ivica, Krešimir i Dominik Batušić, a ton-majstori Kazališta Škrabe bilisu Maja Cerovski i Dominik Sečen. Kazalište Škrabe nastavit će rad već sredinom srpnja  Ljetnim kazališnim kampom "Hawk City 2017". 

Nakon Ljetnog kazališnog kampa u Jastrebarskom, nečeg novog i originalnog za sve mlade ljubitelje kazališta tijekom dugih ljetnih mjeseci, Kazalište Škrabe čeka burna jesen - dječji ansambl već je počeo pripremati predstavu radnog naslova "Ožujski zec", a odrasli ansambl, u režiji Nine Škrabea i predvođen kazališnim legendama Želimirom Hrkovićem i Deanom Skokom, izvest će predstavu "Za kunu nade" za koju su probe također počele ovog proljeća. Na jesen će se svečano proslaviti i velika obljetnica Nine Škrabea: on se, naime, kulturom i kazalištem u svom rodnom gradu kontinuirano bavi već 50 godina!
K.S.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!