Uspješni rezultati iz 2016. još veći motiv

16.03.2017. Početkom mjeseca ožujka u prostoru vatrogasnog doma DVD-a Donji Desinec održana je redovna godišnja skupština KUD-a Desinec

Vodeće osobe KUD-a Desinec

 Nakon pozdravnih riječi predsjednika Skupštine Mladena Strahije i predsjednice KUD-a Martine Bereček uslijedila su izvješća. Tajnica KUD-a Vesna Strahija prisutne je skupštinare i goste upoznala s brojnim nastupima i akcijama koji su održani u 2016. Pozitivno je izvješće bilo i blagajnice Dragice Pažulinec. Protekla godina će se pamtiti po odličnim rezultatima na regionalnoj smotri, županijskoj smotri u Sv. Ivanu Zelini, na državnom nastupu u Koprivnici i gostovanju u Ljubljani, kad je dio članova predstavio naš grad. Odlična suradnja nastavljena je s Područnom školom u Gornjem Desincu i župom Desinec te s DVD Donji Desinec koji je KUD-u na raspolaganje ustupio jednu prostoriju koju su članovi KUD-a uredili za vlastite potrebe.

Uzvanici skupštine

Nakon prihvaćanja izvješća iznesen je i bogat plan u ovoj 2017. Osim upisa novih članova i održanog dječjeg folklornog festivala „Moje kolo malo“, u daljnjem planu su nastupi na Regionalnoj smotri folklora od koje se ponovno očekuje dobar nastup, zatim prikaz „Desinečke svadbe“, sve veća aktivnost dramske sekcije te dolazak novih iskusnih tamburaša koji su svakako novo osvježenje u narednim nastupima KUD-a. Na ovaj se način želi motivirati djecu u mjestu, a za sada im najveći problem ipak čini nedostatak vlastitog prostora. Zahvala je upućena mnogim sponzorima, donatorima, DVD-u Donji Desinec, svim tamburaškim sastavima i pojedincima koji su pomogli nastupima KUD-a te svim ljudima dobre volje, jer financijske mogućnosti su sve manje. 

Uz skupštinu su proslavljeni i rođendani

Nazočnima su se sa par riječi pohvale obratili: Nadica Žužak ispred grada Jastrebarsko, učiteljica Snježana Dugić, predsjednik DVD-a Donji Desinec Ivan Dugić, župnik vlč. Petar Ribarić, predsjednik KUD-a Viduševac Slavko Crnković, dopredsjednik Stjepan Puhar i jedan od najaktivnijih članova KUD-a Desinec, Stjepan Galović.

Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | KUD Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!