Večer dobrih vibracija

18.02.2015. U petak, 13. veljače Dramski studio Jaska i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Glazbenom školom priredili su svojim članovima, prijateljima i vjernim gledateljima glazbeno-scenski program pod nazivom "Sunčanom stranom ulice"

Brojna publika ispunila je veliku dvoranu Glazbene škole Jastrebarsko, kojom se orio smijeh i širio optimizam, a to su na sve prisutne prenijeli izvođači, njih pedesetak, većinom polaznici Dramskog studija Jaska te članovi Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Program je osmislila voditeljica Dramskog studija Jaska i predsjednica jaskanskog Ogranka Matice hrvatske Klementina Škrabe, a želja ove "večeri dobrih vibracija" bila je pružiti sudionicima i gledateljima sat i pol uživanja u dobroj poeziji, duhovitim dramskim prizorima, veselim plesovima, zvucima klasične glazbe i šarolikim kostimima.

Tako su se u Glazbenoj školi tog petka mogli čuti stihovi omiljenih hrvatskih pjesnika Dobriše Cesarića, Drage Britvića, Vladimira Vidrića i Antuna Gustava Matoša, jaskanskih pjesnikinja Sonje Zubović i Danice Divjak, a uz njihove pjesme u izvedbi kostimiranih glumica i glumaca odlično su se uklopili i stihovi Williama Shakespearea ali i estradnog majstora Nene Belana.

Program su suvereno vodili iskusni glumci i recitatori Antonio Agostini i Hrvoje Sertić, za  rasvjetu se pobrinuo svjetlosni majstor Ivica Batušić, tonom je ravnao neuništivi Krešimir Karas, kostime je osmislila Marija Špikić, a izvođače su šminkale Anabel Špikić i Maja Golešić.

Publika je burnim pljeskom pozdravila sve recitatore i glumce te plesače koji su izveli plesove u koreografiji Ines Jerčinović i Marte Brkljačić. Nastup učenika Glazbene škole Jastrebarsko i profesorica Iva Barač i Elizabete Škobe na najbolji su mogući način zaokružili ovaj vedri program.   

Na kraju su glumci na čelu s Lovrom Penićem Ivankom kao Shakespeareom najavili jednim prizorom novu predstavu Dramskog studija Jaska "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir" prema tekstu Nine Škrabea i u režiji Klementine Škrabe. "Špeksir" će se u Jaski moći premijerno pogledati ovog proljeća, a ako je suditi prema odličnim reakcijama publike koja je gromkim aplauzom pozdravila glumce, predstavi se itekako treba veseliti.

Svojom "Sunčanom stranom ulice" Dramski studio Jaska, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Glazbena škola Jastrebarsko još su jednom dokazali svoju vrijednost na jaskanskoj kulturnoj sceni pa već sada s radošću očekujemo njihove sljedeće projekte.

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!