VELIKI GLAZBENI SKOK-ZA GRUPU AD HOC

20.11.2015. U pravoj glazbenoj poslastici imali su priliku jučer u domu kulture uživati brojni jaskanski ljubitelji glazbe koji su u potpunosti ispunili dvoranu

U produkciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Jastrebarskog, održan je do sada jedan od najzanimljivijih koncerata u kojem je nastupio mješoviti pjevački zbor Ad Hoc, uz prateći instrumentalni ansambl i goste.

U prvom dijelu koncerta gotovo da se u zraku mogla namirisati afrička divljina koju nam je sjajnim vokalnim izvedbama, uz dvojicu odličnih bubnjara, dočarao zbor Ad Hoc, interpretirajući poznate afričke narodne pjesme.

Potom su kao gosti Gospodari tambura još jednom pokazali ogroman potencijal i talent, da bi u drugom dijelu koncerta uz odličan band, zbor Ad Hoc vrlo uvjerljivo otpjevao iznimno zahtjevne i "besmrtne" skladbe kao što su Boemska rapsodija grupe Queen i Africa grupe Toto, što je publika naravno nagradila ovacijama.

Najviše pohvala i komplimenata sigurno zaslužuje mlada i vrlo talentirana umjetnička voditeljica zbora, inače magistra glazbene pedagogije Manuela Budišćak, koja je iskazala veliku hrabrost izborom repertoara, ali ujedno i znanje i stručnost u podjeli vokala i dinamici interpretacija.

"Prenosim srdačne pozdrave gradonačelnika koji je na putu. Oduševljen sam ovim izvrsnim koncertom kao vjerujem i kompletna publika i pravo je čudo što si uspjela postići s ovim zborom u tako kratko vrijeme. Pred tobom i tvojim zborom je velika glazbena budućnost."– istaknuo je zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar, uručujući cvijeće Manueli Budišćak.

Važno je spomenuti kako je ovaj koncert, zahvaljujući svima koji su sudjelovali, produkcijski izgledao izvrsno. Treba pohvaliti odličnu rasvjetu, dobro odabranu video pozadinu i vješto koncipiranu pozornicu. Posebnu pohvalu zaslužuje vrhunski zvuk, kojeg je dizajnirao iskusni Zoran Higl. 

Da bi rođendanski ugođaj bio potpun pobrinuo se gradonačelnik Zvonimir Novosel koji, iako trenutno u Luxembourgu, nije zaboravio, već je poslao rođendansku tortu koju je članovima Ad Hoc-a uručio njegov zamjenik, Stipe Bučar.

Sreća i utjeha za sve one koji nisu uspjeli doći do ulaznice je još jedan koncert koji će se održati u ponedjeljak 23. studenog.
Dražen Dajić

TAGOVI | AD HOC

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!