Veliki uspjeh učenika Glazbene škole Jastrebarsko

20.03.2016. Učenici Glazbene škole Jastrebarsko u pratnji svojih profesora, i ove godine ostvarili su izvrstan plasman na državnim i međunarodnim natjecanjima

Na državnom natjecanju učenika osnovnih škola "Mladi Padovec", održanom 30. siječnja u Novom Marofu u disciplini puhači-flauta- Lana Fabijanić osvojila je I. nagradu, uz klavirsku pratnju prof. Elizabete Skobe, a pod mentorstvom mr.art. Ive Zbožinek Janušić. U disciplini ostali-violina-Maria Muđer osvojila je II. nagradu, uz klavirsku pratnju prof. Elizabete Skobe, a pod mentorstvom prof. Romine Host. U Križevcima od 4. do 7. veljače održano je natjecanje mladih glazbenika Sonus op.2 , na kojem je u disciplini solfeggio-mini kategorija, Angelika Tomas osvojila I. nagradu, a Petra Borković, II. nagradu, mentor prof. Đurđa Pavlović. U disciplini violina -III.-kategorija, Lucija Muđer osvojila je II. nagradu, a Maria Muđer, III. nagradu, uz klavirsku pratnju prof. Elizabete Skobe, a pod mentorstvom prof. Romine Host.
Na međunarodnom natjecanju pijanista "Memorijal Jurica Murai", u Varaždinu, od 11. do 15. ožujka, nastupili su u kategoriji A – Nina Žalac osvojivši I. nagradu, a u kategoriji C-Josip Gregorić-priznanje, oboje pod mentorstvom prof. Luciane Jurković.
Na 54. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa- državno natjecanje, održanom u Zagrebu na Muzičkoj akademiji, od 12. do 16. ožujka, u III. kategoriji-flauta – Lana Fabijanić osvojila je II. nagradu, klavirska pratnja Elizabeta Skobe, mentor mr.art. Iva Zbožinek Janušić, u II. kategoriji –saksofon- Lovro Kopač osvojio je I. nagradu, klavirska pratnja prof. Elizabeta Skobe, mentor prof. Goran Jurković. U II. kategoriji- truba- Ivan Novosel osvojio je II. nagradu, klavirska pratnja prof. Jelica Boto, mentor prof Miroslav Poljančić.

Na međunarodnom prednatjecanju glazbene mladeži za XXII. LIONS GRAND PRIX, Rijeka, za Regiju Sjever, održanom 16.ožujka u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu, a u organizaciji The International of Lions Clubs , plasman na natjecanje su ostvarili, Lana Fabijanić, flauta, Sven Lencur, violončelo, Lovro Kopač i Ivan Novosel, truba. Lani Fabijanić ovom je prilikom dodijeljena posebna nagrada Koncertne direkcije Zagreb, zajednički nastup s Naomi Konforta na jednom od njihovih koncerata.
Završno natjecanje LGP-a u Rijeci održat će se od 31. ožujka do 2. travnja ove godine.
Čestitke mladim glazbenicima i njihovim profesorima na osvojenim nagradama.
B.H.

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!