Veliko srce Jaske

26.03.2019. Odličnim uspjehom akcije za pomoć bolesnoj djevojčici Luciji Seničić Jaska je još jednom dokazala da ima veliko srce

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana kazališta (27. ožujka) Kazalište Škrabe odigralo je dvije predstave u dobrotvorne svrhe, za pomoć kod liječenja bolesne djevojčice Lucije Seničić, čija je mama Renata djevojačkog prezimena Celić rodom iz Donje Reke kraj Jastrebarskog.
Lucija boluje od spinalne mišićne atrofije, a bolju kvalitetu života omogućit će joj operacija kralježnice na koju će se uskoro uputiti u Švicarsku. Nakon prve, Lucija će trebati još jednu operaciju, a trošak je gotovo milijun kuna. Medicinski dio će pokriti HZZO, ali za oporavak liječnici preporučuju da uz Luciju budu i njezini roditelji. Zbog toga je potrebna financijska pomoć.

Kazalište Škrabe je za pomoć Luciji proteklog tjedna odigralo svoje dvije hit-predstave, "Zemlju Čudesa" i "Oko jedne hiže", a obje predstave privukle su u Dom kulture Jastrebarsko velik broj gledatelja, ljudi dobroga srca. Pored ostalih, predstave su vidjeli i članovi Ansambla Kolbe, koji trenutno u Hrvatskoj i inozemstvu igraju hvaljeni mjuzikl Nine Škrabea i Branka Barduna, "Svetac svega svijeta" (o životu i djelu svetog Antuna Padovanskog), predvođeni fra Vladimirom Vidovićem i nositeljem glavne uloge Markom Dumančićem te obitelj i prijatelji Lucije Seničić, predvođeni Lucijinom mamom Renatom, sestrom Martom i bakom Đurđom. 


Cjelokupan iznos od prodanih ulaznica uplaćen je na račun za pomoć Luciji, a u dvorani se za vrijeme odigravanja predstava nalazila kutija dobrote (izradila ju je Maja Vidaković), u koju su gledatelji mogli ubaciti svoje donacije. Sve zajedno za Luciju je u ta dva dana u kazalištu prikupljeno 8.147,20 kuna!!

Kazalište Škrabe na čelu s autorom Ninom Škrabeom i redateljicom Klementinom Škrabe zahvaljuje svima koji su se uključili u ovu vrijednu akciju. To su sedamdesetak glumaca koji su za Luciju pripremili i veliki plakat sa svojim potpisima i imenima svojih uloga, ton-majstorica Marija Škrabe, ravnateljica garderobe Ankica Štimac, majstori rasvjete Ivica, Krešimir i Dominik Batušić iz Lumus Logistike, Foto studio Jaska na čelu s Matijom Grgasom, Pizzeria Erdödy na čelu sa Zdravkom Kordićem, Barbarom, Milenom i Romeom, Caffe bar Kino na čelu s Ivanom Radmanićem Brzim i Leom te Nada Golojuh, koja je vrijedne male i velike glumce počastila svojim glasovitim štruklima.
Zahvala ide i medijima koji su podržali ovu akciju.
Luciji i njenim roditeljima možete pomoći i Vašom uplatom na račun: Lucija Seničić, IBAN HR9323600003117501678, uz naznaku "za Lucijinu operaciju".
Hvala još jednom svima!!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!