Volavje u srcu

29.07.2013. Krajem lipnja u Centru za kulturu u Jastrebarskom održana je promocija knjige Stjepana Borkovca "Volavje u srcu"

U organizaciji Centra za kulturu u petak 28. lipnja u Jastrebarskom je održana promocija prve knjige Stjepana Borkovca, nadahnutog pjesnika i pisca koji s puno ljubavi piše o svom zavičaju, obitelji i dalekim krajevima kamo ga je odvela neprestana borba za bolji život njegovih najbližih.

U prekrasnoj atmosferi prožetoj pjesmama članova KUD-a Lipa iz Slavetića, čiji je i Borkovac aktivni član, divnom interpretacijom Borkovčevih pjesama i proze Danijele Bobinski pjesnikinje i članice Gradskog kazališta Jastrebarsko, uživalo je stotinjak Borkovčevih prijatelja i ljubitelja književnosti u našem gradu.

Svima njima najprije je zahvalila ravnateljica Centra za kulturu Dragica Severinac, a potom je o knjizi govorio njezin urednik Drago Repar bez čije pomoći i potpore ovo lijepo djelo ne bi vidjelo svjetlo dana.

O Borkovcu, njegovom pisanju ali i Volavju i Volavčanima nadahnuto je potom govorio pisac predgovora Nino Škrabe.
-Svoja sjećanja, svoje snove i svoja zapažanja Stjepan Borkovac revno zapisuje od davne 1968. pa je pisanje za njega na neki način utočište u koje se često sklanja pred različitim životnim olujama. Njegove pjesme i priče predstavljaju svojevrsnu mirnu i zelenu oazu, u kojoj autor nalazi predaha nakon tegobnih lutanja pustinjom i prašumom sive svakidašnjice, rekao je ovom prilikom Nino Škrabe.

Svjetionik na kraju tunela uvijek mu je bila njegova obitelj, supruga i dvije kćeri, za koje je živio, radio i kojima se na kraju vraćao. Nepresušno vrelo Borkovčevog pisanja je njegovo voljeno Volavje kojemu je posvetio brojne pjesme i priče. 

Vidno uzbuđen i dirnut riječima koje su mu uputili Repar i Škrabe, Stjepan Borkovac zahvalio je svima koji su mu pomogli u izdavanju knjige "Volavje u srcu", da bi na kraju i zapjevao sa svojim prijateljima iz slavetičke "Lipe" koji su svojom svirkom i pjesmom stvorili pravi štimung i na malom domjenku nakon službenog dijela promocije.

TAGOVI | Stjepan Borkovac | Volavje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!