Za svjetske dane kazališta predstave u dobrotvorne svrhe!

16.03.2019. Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana kazališta Kazalište Škrabe odigrat će dvije predstave u dobrotvorne svrhe, za pomoć kod liječenja bolesne djevojčice Lucije Seničić, čija je mama Renata djevojačkog prezimena Celić iz Donje Reke kraj Jastrebarskog

Lucija boluje od spinalne mišićne atrofije, a bolju kvalitetu života omogućit će joj operacija kralježnice. U HZZO-u je u tijeku odobravanje troškova, a obitelj traži pomoć za put i boravak u Švicarskoj. Hrabra Lucija nikad se ne žali da je nešto boli, sjedi uz pomoć korzeta, a ima ekstremnu skoliozu od 145 stupnjeva. Lucija ima dogovorenu operaciju kralježnice 26. ožujka u Ženevi, a planirani boravak u bolnici je 52 dana, ako sve bude u redu. Nakon prve trebat će još jednu operaciju, a trošak je gotovo milijun kuna. Operaciju bi trebao pokriti HZZO s obzirom na to da se u Hrvatskoj takvi zahvati ne rade, ali za oporavak je jako bitno da uz Luciju budu i njezini roditelji te je zbog toga potrebno prikupiti financijska sredstva.

Ako želite financijski pomoći obitelji Seničić, to možete učiniti donacijom na račun HR9323600003117501678 uz naznaku "za Lucijinu operaciju".
A pomoći možete i dolaskom u kazalište!
Kazalište Škrabe za pomoć Luciji igra svoje dvije hit-predstave, "Zemlju Čudesa" i "Oko jedne hiže".
"Zemlju Čudesa" redateljice Klementine Škrabe i autora Nine Škrabea do sada je vidjelo više od 2000 gledatelja, a u njoj nastupa ansambl od 50-ak glumaca, plesača i pjevača. "Oko jedne hiže" autora i redatelja Nine Škrabea do sada je vidjelo 700 gledatelja, a u njoj nastupa odrasli ansambl jaskanskog Kazališta, predvođen glumačkim legendama Želimirom Hrkovićem i Deanom Skokom.
"Zemlja Čudesa" na rasporedu je u četvrtak, 21. ožujka u 19:30 sati, a "Oko jedne hiže" u petak, 22. ožujka u 19:30 sati. Obje predstave će se odigrati u Domu kulture Jastrebarsko, a ulaznice po cijeni od 20 kuna se mogu od subote, 16. ožujka kupiti u Pizzeriji Erdödy. Cjelokupan iznos od prodanih ulaznica uplatit će se na račun za pomoć Luciji, a u dvorani će biti i kutija dobrote gdje će se moći ubaciti donacije. Izvođenje predstava pomažu Lumus Logistika j.d.o.o. na čelu s Krešimirom Batušićem i Foto studio Jaska na čelu s Matijom Grgasom.
Proslavite svjetske dane kazališta u kazalištu i pritom učinite dobro djelo!
Vidimo se u Kazalištu!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!