"ŽIsVI KAZALIŠTE"

14.05.2019. Gradsko kazalište Jastrebarsko krajem svibnja i početkom lipnja organizira šesti po redu festival "Život i smijeh"


Ovogodišnji moto festivala je „ŽIsVI KAZALIŠTE“, a sudeći prema dosadašnjoj posjećenosti, nema nikakve sumnje da će naš grad tijekom dva ŽIS-ova vikenda uistinu i živjeti sa svojim kazalištem.
U programu će se naći za svakog ponešto, uključujući i dvije predstave u izvedbi starijeg i mlađeg ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko. Upravo će seniori GKJ-a otvoriti ovogodišnji festival premijerom predstave „Balkanski špijun“ i to 25. svibnja 2019. Predstava će tijekom festivala biti odigrana još jednom, 30. svibnja. Mladež jaskanskog kazališta tijekom ŽIS-a će odigrati svoju novu, ali već nagrađivanu predstavu „I neka vam loptice uvijek budu naklonjene“, koja je na rasporedu 29. svibnja.

Ove smo godine također priredili gostovanja niza zanimljivih predstava. Tako će 28. svibnja u Domu kulture nastupiti Kerekesh teatar sa predstavom "Krtice", 31. svibnja u goste nam dolazi Teatar Exit s predstavom "Shakespeare na exit", 1. lipnja će bez sumnje svojim stand up nastupom publiku razgaliti Zlatan Zuhrić "Zuhra", dok će festival 02. lipnja zatvoriti Satiričko kazalište Kerempuh koje na festival stiže prvi put i to predstavom "Traži se novi suprug“.
I ove godine, organizatori su se pobrinuli i za naše najmlađe sugrađane, za koje će 1. lipnja nastupiti Laboratorij zabave i izvesti svoju predstavu "Zviždostrašni div". Potonja predstava bit će održana u 10 sati ujutro, dok sve ostale predstave počinju u 20 sati, na pozornici jaskanskog Doma kulture.
Ulaznice će se moći nabaviti u caffe baru „Kino" od petka 17. svibnja. Cijena ulaznica za večernje predstave iznosi 20 kuna, dok je za dječju predstavu, cijena ulaznice 10 kuna.

Predstavljanje festivala i već tradicionalna prodaja ulaznica i promo materijala bit će održana u subotu 25. svibnja 2018. u prijepodnevnim satima na već poznatoj lokaciji, ispred jaskanske pošte. Kao i dosadašnjih godina, prihod festivala bit će namijenjen u humanitarne svrhe.
Dosadašnjom organizacijom ovog Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za osmero srednjoškolaca ali i realiziralo održavanje besplatnih glumačkih radionica za našu mladež.
Zahvalni smo na podršci Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te pomoći koju su nam u realizaciji naših aktivnosti pružili Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Centar za kulturu Jastrebarsko, Savjet mladih Zagrebačke županije, Savjet mladih grada Jastrebarskog, Zagrebačka banka i 32 Zdrava. Zahvaljujemo naravno i našim medijskim pokroviteljima bez kojih ne bismo uspjeli u svojim ciljevima. Radio Jaska, Jaska.hr, Jaskadanas i Hrvatski katolički radio uvijek su naime pozitivne vibracije s našeg festivala širili i kroz vlastiti medijski prostor.
Vidimo se na ŽIS-u!

GKJ

TAGOVI | Gradsko0 kazalište Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!