Žumberački uskoci na Klisu

01.08.2018. Manifestaciju kojom se obilježava sjećanje na bitku iz 1532. godine između Kliških uskoka i osvajačke osmanlijske vojske, otvorio je u petak, 27. srpnja u večernjim satima potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević

Otvarajući ovu manifestaciju, ministar Krstičević istaknuo je njezin značaj za razvoj turizma na području Splitsko-dalmatinske županije, posebno naglasivši njezino održavanje u kontekstu skorašnjeg obilježavanja vojno-redarstvene operacije “Oluja”. “Posebno mi je drago da se ova manifestacija događa u tjednu kada slavimo našu “Oluju“ te upravo na ovaj način, čuvamo našu tradiciju i povijest, a to je jako bitno i povezano s pobjedničkom Hrvatskom vojskom”, rekao je Krstičević. 

 Načelnik Općine Klis Jakov Vetma je naglasio kako je ovogodišnja manifestacija Uskočki boj za Klis posebna jer se događa u godini obilježavanja 370. obljetnice oslobođenja Klisa od Osmanlija. Svečanom otvaranju ovogodišnje manifestacije Uskočki boj za Klis, nazočili su, između ostalih, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Obljetnica se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović. Rekontrukcija povijesne bitke Središnji dogadaj je rekonstrukcija povijesne bitke iz 1532.

M.R.

TAGOVI | Žumberački uskoci

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!