Žumberački uskoci na proslavi grada Karlovca

15.07.2019. U proslavu Dana grada Karlovca tradicionalno se uključuju razne povijesne postrojbe među kojima su i Žumberački uskoci

Ove godine uključeno je bilo 130 pripadnika iz 22 postrojbe. Uz domaćine, Karlovačku građansku gardu, gosti su došli iz svih krajeva Hrvatske te iz Austrije, Poljske i Češke. Za njih je u Maloj vijećnici Grada Karlovca upriličen svečani prijem, a ugostio ih je prvi čovjek grada – gradonačelnik Damir Mandić. Gradonačelnik je pritom istaknuo kako su povijesne postrojbe svake godine ukras ovog obilježavanja te im zahvalio što su pokazali volju i izdvojili vrijeme da baš 13. srpnja, na rođendan našeg grada, budu ovdje. 

Goste je pozdravio i zahvalio im na dolasku zapovjednik Karlovačke građanske garde i predsjednik Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske Emil Črne. Na tradicionalnom Rođendanskom balu ove je godine zaplesalo 440 parova koliko Karlovac slavi godina. Okupili su se građani svih dobi, ne samo iz Karlovca i županije, nego i iz cijele Hrvatske i Europe.

Žumberački uskoci bili su nedavno i na otvorenju Muzeja Domovinskog rata na Turnju u Karlovcu.

M.R.

TAGOVI | Žumberački uskoci

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!