ODLIČNA SEZONA "JASTREBOVA"

28.06.2017. Iza seniorske momčadi Nogometnog kluba Jaska, odlična je i vrlo uspješna sezona


Nakon povratka u 1. ŽNL Zapad, Jastrebovi su osvojili odlično 3. mjesto, upisavši 17 pobjeda, 5 remija i 8 poraza, osvojivši pritom 55 bodova. Gledajući samo učinak na terenu, dečki s Centrale su na 2. mjestu ali zbog oduzeta četiri boda u „slučaju Jurinić“, još u 1. kolu u Bregani, titulom viceprvaka iza nedodirljivog Dinama iz Jakovlja, „okitilo“ se Bestovje. Svakako vrijedi spomenuti i plasman Jaske u finale Kupa NS Jastrebarsko, u kojem je ipak bolja i kvalitetnija bila Jamnica, koja je umalo bila prvak u višem rangu – Jedinstvenoj županijskoj ligi.
Za Jasku je ove sezone nastupilo 29 igrača, a to su: Danijel Budinšćak, Andrej Priselac, Ivan Španić, Marko Miljević, Tomislav Ivančić, Juraj Grgas, Valentino Majdandžić, Tomislav Lončarić, Mislav Bradvić, Krunoslav Novosel, Josip Cuković, Ignac Jerbić, Antonio Štefić, Karlo Vidaković, Viktor Šimanović, Martin Borković, Leon Budna, Ivan Sertić, Luka Lukić, Nikola Bucković, Josip Jurinić, Mateo Šolčić, Ivan Gustetić, Luka Mravunac, Matija Mravunac, Tomislav Šerić, Aleksandar Divković, David Luka Gornik i Florian Pintarić. Iako svi igrači zaslužuju pohvale i čestitke, kao i njihov trener, legendarni Damir Katovčić – „Ket“, ipak treba istaknuti najbolje strijelce momčadi, a to su Krunoslav Novosel (19 pogodaka) i Josip Jurinić (15), koji su se raspucali proteklog proljeća.

Konstantno je dobar i pouzdan bio Viktor Šimanović, a i protekle je sezone predvodnik momčadi s Centrale bio veliki i uzorni kapetan Mislav Bradvić, koji ni u 42. godini ne posustaje niti namjerava posustati. Jaskina „desetka“ čak je u drugom dijelu sezone zaigrala na poziciji posljednjeg čovjeka obrane, suvereno kontrolirajući igru svoje momčadi. Ne smije se nikako zaboraviti ni Nikolu Buckovića, koji je bio prvi strijelac jeseni s 14 postignutih pogodaka, prije povratka u svoj Pribić. To su bili najistaknutiji pojedinci, iako, ponavljamo, svi zaslužuju čestitke jer je svaki igrač dao svoj doprinos ovoj uspješnoj sezoni kluba s Centrale. Čestitke svakako zaslužuju i agilni predsjednik kluba Alen Vučina i dopredsjednik Dražen Brakus, kao i njihovi najbliži suradnici te kompletna radna zajednica. Svi su oni dali dio sebe i bili dio mozaika tijekom protekle sezone.

Kada se tome pridodaju još i uređenje infrastrukture, a posebno svlačionica, te izgradnja i otvorenje malog terena s umjetnom travom, „svjetlo“ na jednu odličnu sezonu, još je sjajnije i blistavije. Svemu treba pribrojiti i nove dvije titule koje su došle na Centralu, a za njih su zaslužni veterani i druga momčad limača, koji su osvojili naslove prvaka u svojim ligama, donijevši tako 81. i 82. trofej u vitrine NK Jaska u 92 godine djelovanja kluba s Centrale. Veterani Jaske su uz to osvojili i sjajno 2. mjesto u zagrebačkoj županiji što je najveći uspjeh u povijesti veteranske momčadi Jaske, koja djeluje od 1985. godine. Nakon svega ovoga, kad podvučemo crtu, cjelokupnom, brojnom pogonu NK Jaska možemo samo od srca i iskreno čestitati te poželjeti da i slijedeća sezona najstarijem jaskanskom klubu budem barem na tragu ove, netom okončane.
Tomislav Tadić

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!