"Ban Jelačić" osvojio brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije

28.11.2019. U organizaciji Šahovskog kluba "Jaska" i Šahovskog saveza Zagrebačke županije prošle subote je odigrano 12. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije


Prvenstvo je opet odigrano u lijepom i ugodnom prostoru Vinske kuće Jana u Prodin Dolu, a zanimljivo je da je to već jedanaesti put da je prvenstvo zbog odlične organizacije dodijeljeno Jaski. Natjecanje na kojem je sudjelovalo 9 županijskih šahovskih klubova s 45 igrača, nakon pozdravnih riječi predsjednika jaskanskih šahista Zlatka Lončarića i voditelja natjecanja Mladena Lončarića, otvorio je predsjednik Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igor Ševo
Ekipe su nastupale s četiri igrača, a tempo igre bio je 3 minute i 2 sekunde dodatka po svakom potezu po igraču za cijelu partiju.

Nakon zanimljivih borbi i uzbudljive završnice pobjednik ovogodišnjeg prvenstva postao je Ban Jelačić iz Zaprešića s 14 osvojenih meč- bodova. Isto toliko bodova osvojila je i Sveta Nedelja, no, Ban Jelačić je bio uspješniji po dodatnom kriteriju- osvojio je više pojedinačnih bodova. Treće mjesto osvojio je, kao i lani, Samobor s 11 bodova.
Jaska je na ovom jakom brzopoteznom turniru osvojila 6. mjesto sa 7 osvojenih bodova, koliko je osvojila i petoplasirana Velika Gorica. Za Jasku su nastupili Zvonko Takač, Antun Deriš, Dragutin Kelečić, Vjekoslav Cvetko i Milivoj Korak.
Turnir koji se odigrao bez i jednog prigovora, dobro je sudio Zlatko Lončarić, županijski sudac.

Nakon završetka natjecanja zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar dodijelio je igračima Bana Jelačića pobjednički pehar, a upravitelj Poljoprivredne zadruge Plešivica, Tomo Haramija, višegodišnji sponzor turnira, nagradio je poklon paketima 3 prvoplasirane ekipe, kao i najuspješnije igrače - na 1., 2. i 4. ploči igrače Bana Jelačića- Zelića, Sindika i Večeru, na 3. ploči igrača Svete Nedelje- Starčevića, najuspješniju rezervu- Čigrovskog iz Svete Nedelje, te najuspješnijeg Jaskanca, Zvonka Takača.
Prvenstvo je kao i uvijek završilo druženjem svih sudionika na lijepom domjenku za koji se pobrinulo gostoljubivo osoblje Vinske kuće Jana.
Šahisti Jaske zaslužili su pohvale za još jedno dobro organizirano i provedeno natjecanje.

Mladen Lončarić

TAGOVI | Šahovski klub Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!