Branko Mraunac podnio ostavku

23.09.2019. Nakon poraza u Farkaševcu trener Jaske Branko Mraunac podnio je ostavku nakon samo tjedan dana na klupi seniorske momčadi Jaske

Nogometaši Jaske poraženi su u subotu, 21. rujna, u 6. kolu Prve županijske nogometne lige od Zrinskog u samoborskom gradskom naselju Farkaševcu s 5:3 (4:0). Nakon samo jedne utakmice na Jaskinoj klupi i poraza od Rakitja trener Branko Mraunac podnio je ostavku. Seniorsku momčad do kraja jeseni preuzeli su Mislav Bradvić i Viktor Šimanović, dvojica renomiranih nogometaša koji su posljednjih godina ostavili neizbrisiv trag u najstarijem jaskanskom klubu, ne samo kao istaknuti igrači nego i kao uspješni treneri mlađih uzrasta Jastrebova s Centrale.
Po riječima Viktora Šimanovića Jastrebovi su u Farkaševcu doživjeli novi poraz, ali nijednom od 16 igrača koji su nastupili u Jaskinom dresu, ne može se uputiti nikakva zamjerka. Kod rezultata 0:0 Jaskanci su promašili tri „zicera“, dok je s druge strane svaki napad Zrinskog urodio zgoditkom pa su domaćini već do 56. minute vodili s 5:0. Tada su Jastrebovi napokon uspjeli zaustaviti tu neugodnu kišu golova i učestalim napadima do kraja utakmice s tri pogotka ublažili poraz na 3:5. Zgoditke za Jasku postigli su Tomislav Nad (70. minuta), Mislav Bradvić (88. minuta) i Borna Bohaček (90. minuta).
Jaskin trenerski dvojac svjestan je teške situacije u kojem se nalazi njihova momčad, ali i dalje razmišljaju pozitivno i vjeruju u bolje dane. Iako su u Farkaševcu morali nastupiti bez bolesnog Josipa Cukovića, spriječenog Josipa Jurinića, ozlijeđenog Mladena Nežića i kažnjenog Dominika Jurinića, mogli su računati na 18 igrača. Veseli povratak Gabriela Koludera, ali i ulazak u momčad niza vrlo darovitih juniora i mlađih igrača (Tomi Kopić, Dino Novosel, Tin Borovec, Mark Krcivoj, Tomislav Šerić, Borna Bohaček, Emerik Obelić) koji su uz već standardne prvotimce pokazali da Jaska ne treba strahovati za budućnost. Pregovara se i s nekim mogućim pojačanjima, a Viktor Šimanović i Mislav Bradvić poručuju opravdano zabrinutim prijateljima Jaske da će zajedno s brojnim igračkim kadrom i vodstvom kluba učiniti sve što je moguće da se uskoro prevlada ovo neugodno stanje u kojem se našla seniorska momčad.
Boje Jaske u Farkaševcu su branili: Mark Krcivoj, Dino Novosel, Marko Miljević, Mislav Bradvić (kapetan), Florian Pintarić, Karlo Novosel, Tomislav Tandarić, Tomislav Nad, Tin Borovec, Gabriel Koluder i Leon Budna, a još su nastupili Tomi Kopić, Tomislav Šerić, Borna Bohaček, Emerik Obelić i Ignac Jerbić.
Priliku za osvajanje prvih bodova Jastrebovi imaju u nedjelju, 29. rujna, kad na svojoj Centrali u 10 sati dočekuju Mladost iz Kraja Donjeg, naselja u općini Marija Gorica. Vjerni navijači najstarijeg jaskanskog kluba koji iduće godine slavi 95. rođendan, imaju prilike dokazati da su uvijek uz svoj klub, ne samo u dobru nego i u zlu.

Rezultati 6. kola Prve županijske nogometne lige Zapad:

Zrinski (Farkaševac) – Jaska 5:3
Sava (Drenje) – BSK (Brdovec) 5:0
Mladost (Luka) – Vrh (Kraljev Vrh) 1:0
Bregana – Jamnica (Pisarovina) 7:0
Sloga SUZA (Orešje) – Bestovje 3:2
HNK Tigar Rakitje – Mladost (Klinča Sela) 3:1
Mladost (Kraj Donji) – Klokočevac 4:0
GNK Sveta Nedelja – Pušća 2:1
Parovi 7. kola

Subota, 28. rujna
16.30 sati
Bestovje - HNK Tigar Rakitje

Nedjelja, 29. rujna
10 sati
Jaska - Mladost (Kraj Donji)
16.30 sati
Jamnica - Sloga SUZA
Vrh - Bregana
Pušća - Mladost (L)
BSK - GNK Sveta Nedelja
Klokočevac - Sava (D)
Mladost (KS) - Zrinski

 

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!