Dođite na Žumberačku utrku

05.09.2019. Po tradiciji već 24. godinu za redom prvu subotu u rujnu održava se Žumberačka utrka


Glavna staza od 15 km trči se od sela Radatovića, na krajnjem zapadu Žumberka, na granici sa Slovenijom do Sošica u centralnom djelu Žumberka. Te ona kraća, 6 km, od Sošica preko sela Sopota do Sopotskog slapa i natrag. U centru Sošica održavaju se i dječje utrke za djecu predškolske i osnovno školske dobi.
Staza od 15 km premda zahtjevna jer se trči kroz valovite terene s veoma malo ravnih dijelova ipak je sve samo ne monotona. Šumski krajolik, promjenjiva vegetacija i panorama sela Sošice u daljini daju ipak draž ovoj utrci. Ona na 6 km ima svoju zanimljivost. Selo Sopote su prije 15-tak godina proglašene za najljepše selo Zagrebačke županije. Za nagradu su ponajviše zaslužni mnogi bivši stanovnici sela koji su svoje kuće uredili i obnovili ne kvareći njihov prvobitni autohtoni oblik. A malo dalje od sela i lijepi Sopotski slap. Najveći je slap Žumberačkog gorja i u visini od 40 m kaskadno se spušta niz planinu i čini jednu od početnih krakova rijeke Kupčine.
Organizator natjecanja, AK Žumberak pobrinuo se da trkačima što više olakšaju dolazak i boravak u Sošicama. Iz Zagreba je organiziran besplatni prijevoz s 2 autobusa koja kreću iz Andrašecove ulice, iza Ciboninog tornja u 11:00. Povratak iz Sošica je u 19:00.

Prijave i podizanje startnih paketa u Sošicama su organizirane bez dugog čekanja, a trkači na 15 km u 14:00 autobusima polaze za Radatoviće. Po ulasku u cilj i presvlačenja trkačima je osiguran ručak i odmor u restoranu u blizini ciljem linije.
Proglašenje koje počinje u 18:00 osim novčanih nagrada i obaveznih pehara za najbolje, u kategorijama je osigurao darove iz naših rukom izrađenih proizvoda, keramička krigla, piće, med, sapune od nevena i možda još ponešto. Sva djeca koja sudjeluju na dječjim utrkama dobiti će svoj Cedevita paket. Najbolji naravno i medalje.

M.R.

TAGOVI | Uskok Sošice

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!