JASTREBOVI PREZIMILI NA ČETVRTOM MJESTU

20.11.2018. Nogometna momčad Jaske uspješno je okončala prvi dio sezone 2018/19 u 1. Županijske nogometne lige Zapad

Na koncu jesenske polusezone Jastrebovi su zauzeli vrlo dobro četvrto mjesto, ostvarivši u 15 nastupa učinak od 8 pobjeda, 2 remija i 5 poraza, uz gol-razliku 31:26 i 26 osvojenih bodova. Tim učinkom Jaska ima sasvim dobru podlogu da u drugom dijelu sezone uz dodatni iskorak ostvari čak i proboj u viši rang natjecanja, ostvare li se najave da će zbog reorganizacije nekoliko klubova ići u viši natjecateljski rang, a ne samo prvak. Bila je to polusezona protkana usponima i padovima. Počelo je savršeno, s tri pobjede u prva tri kola i vodećim mjestom na ljestvici, a nakon šest kola, Jastrebovi su bili na četiri pobjede uz samo jedno posrtanje. Potom je uslijedila kriza i crni niz od četiri poraza, što je momčad s Centrale spustilo na desetu poziciju. No, usprkos tome, nije bilo nikakvih potresa na Centrali što je potvrda stabilnosti i jasne vizije u vođenju kluba. Znalo se da će kriza kao i uvijek proći i to se ubrzo dogodilo. U posljednjih pet jesenskih nastupa ostvarena su četiri trijumfa i jedan remi u „ludoj“ utakmici na Centrali protiv Mladosti iz Kraja Donjeg. Bio je to dvoboj u kojem su Jastrebovi u razdoblju od 55. do 78. minute nadoknadili minus od tri pogotka i došli do poravnanja, pokazavši time pravi sportski karakter. Prava „točka na i“ jesenske polusezone stavljena je sjajnom igrom i uvjerljivom pobjedom (3:0) protiv Mladosti iz Luke, momčadi koja je uoči te utakmice držala sjajno drugo mjesto i bila prva pratilja uvjerljivo vodećem Rakovom Potoku koji se potpuno zasluženo okitio „lentom“ jesenskog prvaka.  

Plasman na četvrtom mjestu nakon prvog dijela sezone u svakom je slučaju razlog za zadovoljstvo. Potvrda je to kontinuirano kvalitetnog rada na svim razinama i nije nimalo slučajno da je Jaska već četvrtu sezonu uzastopno pri samom vrhu ligaške ljestvice, među vodeće četiri momčadi. Razlog za optimizam tim je veći kad se uzme u obzir da su neki bitni igrači preskočili ljetne pripreme, kasnije su se priključili momčadi te su se većim dijelom jeseni mučili s povratkom u formu u kakvoj ih pamtimo iz protekle sezone. Dakle, ima u ovoj momčadi još rezervi i prostora za napredak, pogotovo ako se problema s ozljedom napokon riješi Josip Jurinić koji već više od godinu dana muku muči s ozljedom mišića, a ove jeseni nije odigrao ni minutu. On je bio programiran za prvog topnika Jastrebova i njegov povratak na teren bio bi ogromno pojačanje za proljetni dio sezone. Nadajmo se da će ova momčad ostati na okupu te da će uprava kluba iznaći načina za dovođenje ponekog pojačanja koje je neophodno za dodatni iskorak. Na kraju ove jesenske rekapitulacije, upućujemo čestitke svim igračima koji zdušno brane boje najstarijeg jaskanskog kluba, upravi kluba na čelu s predsjednikom Alenom Vučinom i njegovom „desnom rukom“ Draženom Brakusom koji čine sve moguće, a često i nemoguće da bi klub funkcionirao na najbolji mogući način u uvjetima i vremenima, a na žalost, nerijetko i okruženju koji nisu previše pogodni za razvoj sporta, pogotovo onog amaterskog.
Velike čestitke zaslužuje i trener Jastrebova Damir Katovčić – „Ket“, istinska legenda i ikona kluba, koji već 2,5 godine uspješno kormilari ovom momčadi i postiže kvalitetne rezultate čime je još jednom potvrđeno kako je za uspješan rad i dobre rezultate nužan kontinuitet rada. Svakako treba čestitati i radnoj zajednici kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli i pridonijeli radu i promociji kluba koji će sljedeće godine „puhnuti“ u svoju 94. rođendansku svjećicu.

Treba zahvaliti i svim navijačima, svima koji vole NK Jasku, a pogotovo onima koji dolaze na utakmice i bodre dečke s ponosnim Jastrebom na prsima. Velika je šteta da posjetitelja na jaskanskoj Centrali, koja će sljedeće godine proslaviti svoj 50. rođendan nema u većem broju. Naravno, igrači su ti koji su ipak ključni i najvažniji u cijeloj priči, stoga ćemo spomenuti sve one koji su u ovoj jesenskoj polusezoni nastupali i branili boje Nogometnog kluba Jaska. To su: Danijel Budinšćak, Mark Krcivoj, Antonio Štefić, Matija Mravunac, Viktor Šimanović (1 pogodak), Marko Miljević, David Luka Gornik (1), Ivan Borković (6), Mislav Bradvić (3), Ivan Gustetić, Florian Pintarić, Karlo Novosel (1), Luka Lukić, Josip Cuković (4), Luka Mravunac (6), Tomislav Nad (1), Gabriel Koluder (5), Ignac Jerbić, Leon Budna, Antonio Smičiklas (2), Dominik Jurinić, Karlo Vidaković, Franko Jukić, Dominik Kišić (1) i Tomislav Šerić.
TOMISLAV TADIĆ

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!