Još jedna odlična sezona Danka Braima

19.06.2017. Dvije trke prije kraja sezone Jaskanac Danko Braim s 376 bodova uvjerljivo drži prvo mjesto u klasi veterani-A

Motocross sezona u punom je jeku. U samo dva mjeseca (travanj i svibanj) odvoženo je osam utrka za prvenstvo Hrvatske. Utrke su vožene u Gornjoj Petrički, Požegi, Savskom Marofu, Pakracu, Slovenskom  Semiču, Jastrebarskom, Petrinji i Kozarevcu. Naš jaskanski dvojac Danko Braim i Dario Plantaš i ove godine postižu vrlo zapažene rezultate. Naime, Danko Braim nakon osam odvoženih utrka s ukupno 376 osvojenih bodova uvjerljivo drži vodeću poziciju u klasi veterani-A, te je najozbiljniji favorit za osvajanje naslova prvaka Hrvatske i to peti puta za redom. Iako su za prvenstvo Hrvatske preostale još samo dvije utrke, jedna u Rakovom Potoku 2.7.,a druga  u Zaboku 17. rujna, obzirom na bodovnu prednost , Braim bi već u Rakovom Potoku, ako bude sve u redu, mogao potvrditi naslov i kao prvak Hrvatske otići na ljetnu stanku.

Dario Plantaš je ove godine prešao iz klase mx50 u veću i puno težu klasu mx65. Iako među najmlađima dobro se snašao i kao novajlija za sada drži vrlo dobro peto mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske . Iz utrke u utrku sve više napreduje te očekujemo da bi se u jesenskom dijelu sezone trebao opasno približiti prema postolju. Prve prave rezultate najmlađeg jaskanskog motocross vozača svakako očekujemo u iduće godine.
I.K.

TAGOVI | MCK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!