Kad se male ruke slože, sve se može!

25.08.2015. Na Stadionu "Iza Mikca" u subotu 22.kolovoza, u izvrsnoj organizaciji, ugodnoj atmosferi i prijateljskom druženju, održan je Cvetkovački nogometni turnir

Nogometni klub Cvetković, prema viđenome u subotu, ozbiljno se prihvatio posla da spasi tradiciju nogometa u Cvetkoviću organiziravši uz potporu mještana i prijatelja događaj za pamćenje.

Tako je protekle subote Stadion ’’Iza Mikca’’ - zvan kao nekad, ponovno zaživio. Doslovno cijeli Cvetković, ali i mnogo prijatelja kluba i ovog mjesta podržalo je turnir. Na jednom mjestu mogle su se vidjeti sve generacije, od osnivača Kluba pa sve do najmlađih žitelja koji su svoje prve korake ponosno radili na travnjaku kojega su uređivali njihovi djedovi.

Na turniru je zaigralo osam ekipa: Gorenci lijevi, Gorenci desni, Sredenci lijevi, Sredenci desni, Dolenci lijevi, Dolenci desni, Klanjac i Vulica – ekipe sastavljene od žitelja rođenih u tom dijelu sela Cvetkovića za koji nastupaju, ili pak cvetkovačkih zetova koji su mogli zaigrati samo ukoliko su u službenom braku, i ako su na turnir došli u društvu tasta i punice, jer, kako kažu organizatori, uz familiju i dobre navijače, sve je lakše. 

Bilo je tu svega; igre, zabave, pjesme, veselja, ali i borbe i pravog nogometa. Prvo mjesto tako je osvojila ekipa Gorenci lijevi koji su u finalu svladali svoje susjede Gorence s desne strane (od pruge) rezultatom 1:0, a uz pobjednički pehar svoju su pobjedu zasladili i pečenim odojkom. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Klanjca. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Robert Ribić iz ekipe Dolenci desni, najbolji golman je Ivan Dikšić iz pobjedničke ekipe, a najbolji strijelac bio je Ivan Batušić – Šlapica, iz ekipe Klanjac.
Sve utakmice popraćene su gromoglasnim navijanjem i podrškom obitelji i susjeda.

Prije samog finala održalo se i vrlo zanimljivo natjecanje u izvođenju penala, gdje se za prvu nagradu borilo čak 64 natjecatelja, a među kojima su bili i gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, njegov zamjenik, Stipe Bučar, gradski vijećnik, Miljenko Pavlaković, predsjednik mjesnog odbora, Marijan Boričević, direktor Cesta Jastrebarsko, Renato Molc, i mnogi drugi. . . Titulu ’’Penal Majstora’’ zasluženo je ponio Boris Maduna, ujedno i član ekipe Dolenci desni. Ionako ’’savršen’’ turnir dobio je i ’’šlag na tortu’’ – u vrlo zanimljivoj revijalnoj utakmici koju su zaigrale pripadnice ljepšeg spola, članice DVD-a Cvetkoviću pobijedile svoje suparnice, članice KUD-a Cvijet Cvetković, rezultatom 1:0.

"Turnir je imao za cilj promovirati Cvetković, nogometni klub, nogomet, obitelj i zajedništvo, i mislim da smo u tome uspjeli. Zahvaljujem se svima koji su nam na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog cilja, a ovom prilikom ih pozivamo i da nastave u tome. Rad u neprofitabilnim udrugama zahtjeva mnogo uloženog vremena, entuzijazma i novaca, no ovakvi trenuci su ono za što se vrijedi žrtvovati. Pojedinac ne znači ništa, a kad imaš ovakvu ekipu sve se čini mogućim.  Stoga i  potičemo zajedništvo jer kad se "male ruke slože, sve se može" -  naglasio je predsjednik kluba, Goran Batušić.

Na kraju, uz podjelu nagrada podijeljene su i zahvalnice i diplome, a ugodno subotnje popodne posjetitelji su se uz finu kapljicu i klopicu, i uz tamburaše zabavili dugo u noć.
I.K.

TAGOVI | NK Cvetković

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!