Marijan Bradvić obilježio svojih 55 nogometnih godina

17.08.2018. Najveća jaskanska nogometna legenda Marijan "Mara" Bradvić, ovih je dana obilježio i "proslavio" svojih 55 godina u nogometu

Sve je počelo 1963. godine kada je Marijan Bradvić sa samo četrnaest godina zaigrao za seniorsku momčad Jaske. Nogometni životopis Mare Bradvića vrlo je bogat i sadržajan. Igrao je za Jasku, Jastreb, Dinamo, Orijent, Maribor, Čelik (Križevci), Jedinstvo (Bihać), Metros Croatiju (Toronto), Zagreb, Buffalo Stallions (SAD), a bio je i mladi državni reprezentativac te član olimpijske nogometne reprezentacije bivše Jugoslavije. Po završetku igračke karijere bavio se trenerskim poslom, bio je sportski direktor Jaske, a sada je već godinama nogometni skaut. U obiteljskom kafiću u centru Jastrebarskog prepričavao nam je "Mara" svoje brojne nogometne impresije, zgode i anegdote u proteklih pola stoljeća. 

Usput su se pratili europski dvoboji naša dva predstavnika u 3. pretkolu Europske lige, a nakon ispadanja Hajduka i Rijeke u posljednjim minutama, "Mara" se posebno osvrnuo na vrlo često primanje pogodaka naših klubova u posljednjim trenucima utakmica, prisjetivši se pritom dvojice svojih nekadašnjih trenera Biće Mladinića i Đalme Markovića koji su njega i suigrače vrlo često upozoravali na nužnost držanja koncentracije upravo u tim zadnjim minutama, u tzv. „zoni Cesarini“. Na kraju smo Marijanu Bradviću poželjeli još puno godina uživanja uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, koja njemu kao i mnogima, nikako nije sporedna nego predstavlja i znači puno više od toga.
Tomislav Tadić

TAGOVI | Marijan Bradvić

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!