Mladina kao meka motocrossa

14.06.2016. Prije više od 35 godina započeo je pravi razvoj motocrossa u Jastrebarskom, a ovog vikenda je održano još jedno motocross prvenstvo Europe

Tako je nekada iz Auto moto društva Amater nastao i Motocross klub Jaska koji već nekoliko godina organizira svjetska i europska natjecanja u Mladini. Mladina je postala top destinacija za ovu vrstu sporta sasvim slučajno, naime, nekada je iz berbe grožđa i slučajnih vožnji mladih na tom području, nekolicina došla na ideju da bi Mladina bila odličan teren za motocross. U tom segmentu znatiželjnim Jaskancima pomogla je legenda motocrossa Leno Šoštarić koji je procijenio kako Mladina ima odličnu konfiguraciju terena za motocross. 

Ova staza je interesantna vozačima, ali i publici, jer je 80 posto staze vidljivo posjetiteljima što je vrlo bitno kako bi svi prisutni osjetili jednaki doživljaj. 

Jastrebarsko nema samo odličnu stazu već i vozače od kojih treba posebno spomenuti Gorana Goričkog koji je nekoliko puta bio prvak bivše države, prvak Hrvatske, odnio je 12 pobjeda na Alpe-Jadran kupu te sedam puta nastupio kao reprezentativac na svjetskom Kupu nacija. Danas je nova mlada nada jaskanskog i hrvatskog motocrossa osmogodišnji Dario Plantaš koji je najmlađi član Motocross kluba Jaska. Dario je u svim dosadašnjim trkama osvojio prvo mjesto, ali on je i prvi Hrvat koji je vozio i osvojio prvenstvenu motocross utrku u Dubaiu te osvojio 16 pehara u samo godini dana. 

Zbog svih navednih činjenica ovaj vikend 11. – 12. lipnja 2016. bio je vikend najprestižnije motocross utrke u Hrvatskoj za koju vozači moraju proći kvalifikacijski trening u subotu kako bi mogli voziti nedjeljnu utrku. Ove godine je u utrci sudjelovalo 28 vozača, a juniora je bilo 18, među kojima je naš Dario Plantaš koji je još jednom osvojio prvo mjesto. 

Trenutni pobjednik europskog prvenstva je Čeh Martin Michek kojeg čeka još nekoliko utrka do finalnog proglašenja. Ovom sportskom spektaklu prisustvovali su predsjednik Športske zajednice grada Jastrebarskog Domagoj Šlat i tajnik Marko Gvozdanović, a Zajednica je ujedno i jedan od sponzora ovog prvenstva. Predsjednik Motocross kluba Mladen Čop zahvalio je svim sponzorima na velikoj podršci te izrazio želju da ovo prvenstvo okupi još više vozača, ali i publike, jer je motocross i više nego zanimljiv sport pun adrenalina!
M.G.

TAGOVI | MCK Jaska | Sportska zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!