Održan 1. festival nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji

05.07.2019. Ove godine, po prvi puta u gradu Jastrebarskom održana je sportsko rekreacijska manifestacija 1. festival nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije, a u suradnji s Turističkom zajednicom i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jastrebarsko. Organizatori ovog događanja Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme ovo festival nordijskog hodanja održali su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije, te u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo – hodanjem do zdravlja koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Na festivalu sudjelovali su klubovi Nordijskog hodanja iz Samobora, Karlovca, Zagreba, a pridružio im se je i veliki broj Jaskanaca.

Unatoč velikoj vrućini i sparnom vremenu sudionici su nastupili na stazama od 3 i 7 kilometara, na kojima su ih Jaskanke vodile u društvu predsjednika Saveza nordijskog hodanja Hrvatske, Davorina Antolića.
Svaki sudionik ovog događanja je dobio prigodni startni paket, te za njih organiziran i topli obrok i prigodan zabavni program. Samo hodanje održavalo se po perivoju dvorca Erdödy i okolici Jaske, a svakako treba i spomenuti volontere Gradskog društva Crvenog križa koji su sudjelovali kao potpora na okrjepnim stanicama na rutama hodanja.

Organizatori su izuzetno zadovoljni brojem sudionika ovog događanja, a sudionici su imali samo riječi pohvale na organizaciju ovog festivala, za koji se svi nadaju da će postati tradicionalan.

Mlaxden Budinšćak

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!