Održan još jedan planinarsko pješački pohod na Japetić

17.10.2018. Uspješno je održan još jedan planinarsko pješački pohod iz Jaske na Japetić koji je i ove godine odlično organiziralo Društvo za sport i rekreaciju "Jastreb extreme"


Više od pedesetak sudionika sudjelovalo je u pohodu koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću.

Sudionici su se kretali iz perivoja parka Erdödy, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč Dola  na uspon do planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica, posebno treba spomenuti Dvorska vina Šoškić koja su promovirali i organizirali degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina. 

Na samom vrhu kod Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi. Tradicionalan pohod protekao vrlo dobroj organizaciji i veseloj atmosferi. Cilj ovakvog događanja je uključiti što više građana u ovakav oblik organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.
Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ najavljuju sljedeće događanje u njihovoj organizaciji, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2018.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.

M.B.

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!