Održan prvi turnir ulica u Volavju

02.09.2015. U izvrsnoj atmosferi i još boljoj posjećenosti u nedjelju 30. kolovoza održan je prvi Turnir ulica u Volavju

Nakon Jaske i Cvetkovića i Volavje je dobilo svoj Turnir ulica. Inicijativa je krenula sasvim spontano nakon vatrogasnog turnira, a pokrenuli su je, tko bi drugi, mladi vatrogasci. 

Želja je bila ponovno okupiti Volavčane na jedno mjesto i pokazati još jednom koliko smo složno selo, rekli su nam Luka i Kruno Cvetić. Oni malo stariji sjećaju se lijepih turnira i dobrog nogometa koji se igrao u Volavju. Za ovu priliku sastavljene su četiri ekipe, a svaka je imala svog predstavnika koji je morao obići ljude u svojoj ulici i vidjeti koliko stvarno ima zainteresiranih. 

Želju za turnirom i druženjem izrazilo je preko 130 ljudi, a naposljetku u nedjelju 30. kolovoza na igralištu se kupilo njih više od 200, koliko ne dođe  niti na Zelenu livadu, a  ni na vatrogasnu zabavu. Nogomet je ipak najvažnija sporedna stvar na svijetu. 

 Na turniru snage su odmjerile ekipe Glavna cesta, Cvetićka ulica, Gornje selo i Donje selo, što je na kraju bio i konačni poredak. No, rezultat i nije bio najvažniji, važnije je bilo druženje, navijanje, podbadanje, rivalstvo, a prije svega sjajna atmosfera. Bila su tu i internacionalna pojačanja. 

Naime, na turniru su sudjelovali i volavski kanađani Robi Perković i njegov brat Kruno koji je došao sa svojom suprugom kineskinjom Annom Marijom i njezinim bratom Longom. Anna Marija nam je rekla da je oduševljena Hrvatskom, Volavjem i Jaskom, i da bi doista željela živjeti ovdje. Kruno se naravno slaže i vjeruje kako će se to jednom i dogoditi. Braća Perkovići su sinovi legendarnog volavskog nogometaša Božidara perkovića koji je također nedavno boravio u starom kraju. 

Volavčanima u goste došao je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je ekipama uručio prigodne nagrade.

Na kraju sve je završilo uz glazbu Volavčana koji sviraju po raznim sastavima, uz dobru kapljicu, odojka i roštilj, pa je zabava potrajala dugo u noć.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Turnir ulica | Volavje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!