Pobjeda Jaskanki na domaćem terenu

17.10.2020. Ženska seniorska ekipa STK Jaska u nastavku 1. Hrvatske stolnoteniske lige na svom je terenu ugostila ekipe STK Jadran iz Poreča, te u derbiju kola STK Kvarner iz Rijeke

U prvom susretu s Jadranom domaća ekipa igrajući u sastavu Sara Sušac, Victoria Pustaj i Martina Jukić bila je vrlo uvjerljiva, svladavši vrlo dobre gošće iz Poreča sa 4:1 nakon obostrano atraktivne igre. U drugom susretu Jaskanke su visoko sa 4:1 pobijedile ambiciozni STK Kvarner u velikom derbiju, ali nakon dugotrajne i izjednačene borbe što nikako ne sugerira krajnji rezultat. S obzirom na okolnosti susreti su igrani prema COVID-19 protokolu koji uvjetuje igranje bez prisustva gledatelja, ljubitelji ovog atraktivnog sporta imaju za čime žaliti. Igra obje ekipe u derbiju bila je na izrazito visokom nivou, a posebno je ugodno bilo vidjeti u seniorskoj konkurenciji dvije ponajveće hrvatske stolnoteniske nade, kadetsku reprezentativku Senu Smailji iz STK Kvarner te mlađu kadetkinju Victoriu Pustaj iz domaće ekipe.

Tome svakako treba dodati i nastupe legendarne stolnotenisačice Branke Batinić u redovima STK Kvarner od koje ove mlade igračice i sada imaju što naučiti. S ovim važnim pobjedama STK Jaska se našla na samom vrhu poretka lige. Uz STK Jaska nakon tri odigrana kola jedina još neporažena ekipa je STK Zagreb s kojom će se voljom ždrijeba jaskanska ekipa sučeliti u slijedećem kolu. Iako je liga tek počela biti će to derbi cijelog prvenstva jer je očito, uz dužno poštovanje prema ostalim ekipama da će se borba za naslov i put u Superligu odvijati u trokutu STK Jaska-STK Zagreb-STK Kvarner. Visokom pobjedom u susretu s direktnim rivalom STK Jaska istakla je svoju ozbiljnu kandidaturu za osvajanje naslova.

Boris Crnilo

TAGOVI | STK Jaska

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!