Pribićki susreti 2019.

07.08.2019. Drugi vikend u mjesecu kolovozu rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju Pribićki susreti koja će se održati 10. i 11. kolovoza na igralištu Nogometnog kluba Pribić

Kao i svake godine organizator ovog dvodnevnog sportsko-zabavnog događaja je Nogometni klub Pribić. U subotu 10. kolovoza u 14 sati počinje malonogometni Turnir pribićkih sela, a navečer slijedi zabava uz glazbeni sastav Impulse. Drugi dan ovog zabavno-sportskog događaja, u nedjelju, od 13 sati igra se završnica Turnira pribićkih sela, a nakon toga, od 16:00 slijede natjecanja u starim seoskim igrama – vučenje kola, skakanje u vreći, nošenje jaja, povlačenje štrika, borba na brvi, ispijanje pive, vožnja tački, bacanje kamena, ruđenje kukuruze. Kao završetak ovogodišnjeg druženja ponovno slijedi zabava do dugo u noć uz poznati pribićki bend Maestral.
Pribićki susreti su tradicija duga 41 godinu koja okuplja ljude iz pribićkog kraja, okolnih mjesta te mnoge Pribićance raseljene po inozemstvu. Pribićki susreti povezani su sa proslavom Šikustova, tj. danom župne crkve koja nosi ime Svetog Siksta. Šikustovo se slavi 7. kolovoza, a Susreti se održavaju vikend nakon toga. Brojni Pribićanci upravo zbog Šikustova i Pribićkih susreta svoj godišnji odmor planiraju upravo tada. Značaj Pribićkih susreta za Pribić je iznimno velik. Prema starim pravilima i običajima, u seoskim igrama i malonogometnom turniru sudjeluju samo pribićka sela i zaselci, odnosno stanovnici tih mjesta i ljudi porijeklom iz tih mjesta.
NK Pribić se dokazao kao odličan organizator zabavno-sportskih događaja, stoga i ove godine možemo očekivati vrhunsku zabavu. Uz dobar provod najbolje ide dobro jelo i piće pa će se i ove godine organizator pobrinuti da ponuda bude raznolika. Pripremljena je i tombola sa vrlo vrijednim nagradama. Neke od vrjednijih nagrada su: vikend ljetovanje u mjestu Šilo na otoku Krku, godinu dana besplatne satelitske TV i brojne druge.
Pozivamo sve da dođu na dvodnevno druženje puno zabave.
RASPORED
SUBOTA, 10.8.
14:00 POČETAK - MALONOGOMETNI TURNIR PRIBIĆKIH SELA
20:00 ZABAVA – GRUPA IMPULSE
NEDJELJA, 11.8.
13:00 ZAVRŠNICA - MALONOGOMETNI TURNIR PRIBIĆKIH SELA
16:00 POČETAK - STARE SEOSKE IGRE
20:00 ZABAVA - GRUPA MAESTRAL

A.G.

TAGOVI | NK Pribić

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!