Proslava 25. obljetnice uspješnih rezultata

27.06.2017. Generacija juniora NK Jaske iz 1992. koja je tada proglašena najboljom ekipom tadašnje općine Jastrebarsko, proslavila je sa svojim trenerima Miljenkom Kordićem i Zdenkom Vukovićem Cenom 25. godišnjicu toga uspjeha

Brojne su momčadi i generacije u povijesti NK Jaska osvajale trofeje, prva, druga i treća mjesta, ostale upamćene po talentima, dobrim igračima i iz kluba otišli nadasve zadovoljni jer su na takav način i odgajani. Početkom devedesetih godina trener Miljenko Kordić usporedno je trenirao juniore i kadete. Kad mu je već to postalo prenaporno, završetkom seniorske igračke karijere za trenera kadeta je doveden Zdenko Vuković Cena.

Tada su oba trenera zajedno s još više motiva nastavila rad sa svojim kategorijama i počela se stvarati jedna divna generacija koja je vrlo zapažene rezultate postigla upravo u juniorskoj konkurenciji. Valja se prisjetiti da su juniori nakon osvojenog prvog mjesta u trećoj i drugoj HNL trebali nastaviti natjecanje u Prvoj ligi, no tadašnja stručna nogometna komisija to ipak nije dozvolila. Ta je generacija juniora godine 1992. proglašena za najbolju momčad bivše općine Jastrebarsko. Od tada je prošlo 25 godina i valja se prisjetiti tih divnih igrača koji su narednih godina ostavili traga i u seniorskoj konkurenciji, a neki od njih su danas poznate javne osobe u našem gradu kao doktori, treneri, inženjeri itd.

Dana 22. lipnja 2017. na „Centrali“ su okupljeni, a nakon prozivke u svlačionici te uvodnog slova trenera juniora Miljenka Kordića i trenera kadeta Zdenka Vukovića Cene na futsal travi su dvije ekipe odigrale međusobni susret. Uz zajedničku fotografiju, tijekom susreta je Zlatko Dragović Fifa preko svoje live emisije „Čušpajz“ u svijet poslao događaj i izjave oba trenera. 

Poslije toga je druženje nastavljeno u Pastuh pubu uz iće, piće, sjećanja, dogovore i neke nove planove. Valja se i prisjetiti tih igrača među kojima su bili: Ivan Stanko, Robert Šolčić, Ivan Razum, Domagoj Smolčić, Mladen Budinšćak, Tomislav Čunko, Željko Vinšćak, Mihael Božić, Tomislav Kelava, Krunoslav Čabula, Romeo Vlašić, Anđelko Vlašić, Igor Mutavčić, Mladen Petrović, Danijel Baranj, Marin Marković, Božidar Sakoman, Danijel Fratrić, Mario Mesić, Davor Pustaj, Miroslav Cerar, Zvonko Trivičević, Tihomir Košćica, Milan Bubanović, Dominik Ajdić, Miroslav Juraj i Igor Suša, a nažalost pokojni su Miroslav Roić, Miroslav Čunko i Čedo Maskijević.
Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!