Reprezentativci Novosel i Bučar

14.05.2018. U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Raba, na rapskom igralištu Blato, u revijalnom tonu odigrana zanimljiva prijateljska nogometna utakmica u kojoj su se sastale reprezentacije sastavljene od gradonačelnika gradova Hrvatske i Slovenije

Bio je ovo treći službeni susret ovih dviju reprezentacija i treća pobjeda Hrvatske za koju su nastupili i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar.

 Do ovog susreta na Rabu došlo je zahvaljujući inicijativi gradonačelnika Raba Nikole Grgurića, koji je ovom prigodom, ne po vezi, već po nogometaškom znanju, u ulozi kapetana predvodio reprezentaciju Hrvatske. Grgurićev prijedlog o odigravanju ovog susreta na Rabu u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Raba,  prihvaćen je u Udruzi gradova Hrvatske kojoj je na čelu Željko Turk, inače gradonačelnik Zaprešića i igrač reprezentacije hrvatskih gradonačelnika, sve ostale pripremne radnje odradila je, u Udruzi nezaobilazna, gospođa Maja Govorčinović.

Nakon intoniranja himni Slovenije i Hrvatske, po prekrasnom vremenu, na "Blatu" je počeo prijateljski susret u kojem rezultat doista nije bio važan. Ipak treba reći da su obje selekcije, osobito u prvom dijelu dok je još bilo dovoljno snage, prikazale prilično kvalitetnu igru. Slovenci su u blagom postotku imali loptu nešto više u svojem posjedu, no hrvatski su gradonačelnici bili daleko opasniji po slovenska vrata, na što upućuje i rezultat s kraja prvog poluvremena kada je Hrvatska vodila sa 3:1.
Vrlo brzo, početkom drugog poluvremena, hrvatska gradonačelnička vrsta povećala je svoju prednost na 4:1, da bi na kraju ovaj revijalni prijateljski susret završio po Slovence podnošljivim porazom od 4:3.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su:
Željko Turk (gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova), Velimir Žunac (državni tajnik u Ministarstvu reg. Razvoja i fondova EU), Stipe Bučar (zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog), Nikola Grgurić (gradonačelnik Raba), Siniša Žulić (gradonačelnik Buzeta), Darko Nekić (državni tajnik u Ministarstvu uprave i nekadašnji gradonačelnik Senja), Josip Budimir (gradonačelnik Kutjeva), Zvonimir Novosel (gradonačelnik Jastrebarskog), Filip Samaržija (Grad Senj), Renato Krulčić (gradonačelnik Pazina), Marko Vešligaj (gradonačelnik Pregrade), Andrija Fabris (gradonačelnik Korčule), Dalibor Ninčević (gradonačelnik Solina), Josip Bilandžija (gradonačelnik Garešnice), Damir Jelić (župan Karlovačke županije) i Vedran Neferović (dožupan Požeško-slavonske županije)

Izvor: Grad Rab

TAGOVI | Reprezentacije gradonačelnika Hrvatske i Slovenije

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!