SJAJAN START JASKE PA PREKID SEZONE!

19.03.2020. Nogometaši Jaske uspješno su zakoračili u 2020. godinu

 Tijekom veljače, uspješno su i po planu odrađene zimske pripreme. Treniralo se tri puta tjedno, momčad je jedan dan provela na „team buildingu“ na Japetiću, a odigrane su i tri pripremne utakmice u kojima su ostvarene pobjede protiv Svete Jane (5:0) i Draganića (7:0) te remi protiv Ilovca (2:2). U odnosu na jesenski dio sezone, Jastrebovi su ostali bez Tandarića, Šerića i Budne, a momčad je ojačana povratkom Luke Mravunca te dolascima Danijela Tukića i Dominika Stipića koji pokazuju da će biti kvalitetna pojačanja za momčad s Centrale. U proljetnom rosteru trenera Mislava Bradvića i njegovog prvog suradnika Viktora Šimanovića su: Ivan Perić, Mladen Nežić, Ivan Borković, Krunoslav Všetečka, Karlo Novosel, Luka Mravunac, Marko Miljević, Patrik Cipovec, Kristijan Kurpes, Tomislav Nad, Danijel Tukić, Fran Vidas, Emerik Obelić, Tin Borovec, Josip Cuković, Florian Pintarić, Josip Jurinić, Gabriel Koluder, Ignac Jerbić, Karlo Vidaković, Franko Jukić, Dominik Stipić i Antonio Smičiklas. Ne smijemo nikako zaboraviti Jaskino „hrabro srce“ Davida Luku Gornika koji je nažalost zbog teške ozljede izgubljen još od početka jeseni. Njegov povratak se s nestrpljenjem iščekuje. 

 Osmi dan mjeseca ožujka donio je start proljetnog dijela sezone u 1. ŽNL Zapad, a Jaska je na svom stadionu koji odnedavno nosi ime Marijana Bradvića dočekala stare znance iz Klokočevca. Jastrebovi su furiozno otvorili proljetni nastavak sezone i s pola tuceta u mreži ispratili goste iz Klokočevca. Od samog početka je utakmica krenula u krivom smjeru za goste. Već u 1. minuti Smičiklas ne pogađa iz sjajne šanse nakon fantastičnog proigravanja Borkovića, a tri minute kasnije, Všetečka iz slobodnjaka najavljuje da će to biti njegovo prijepodne i teški sati za gostujuću momčad. Do poluvremena već je bilo 3:0, a do kraja dvoboja Vapnar je ukupno šest puta išao po loptu u svoju mrežu, a imao je i nekoliko odličnih intervencija kojima je spasio svoju momčad od još težeg stradanja. Klokočevac nije imao podređenu ulogu u polju, čak su imali i nešto veći posjed lopte ali pravih akcija i prigoda nisu imali. Jaskanci su igrali okomito i konkretno te u više navrata preskačući sredinu terena, stvarali šanse i postizali pogotke. Prvo ime utakmice bio je Krunoslav Všetečka koji je postigao četiri pogotka, dok su jednom poentirali Smičiklas i Stipić. Već poslovično sjajno je odigrao Ivan Borković ali i svi ostali Jastrebovi dali su svoj doprinos ovoj visokoj pobjedi kojom je najavljen let prema gornjem dijelu ligaškog poretka. Inače, utakmica je odigrana po lijepom iako ponešto vjetrovitom vremenu, pred lijepo popunjenim tribinama i uz vrlo dobro suđenje mladog arbitra Nikole Meića.

A onda, umjesto utakmice 17. kola u kojoj su Jastrebovi trebali ugostiti Slogu iz Orešja i nastaviti svoju pobjedničku seriju, dogodilo se ono najgore za sve ljubitelje nogometa. Zbog famoznog Koronavirusa, koji je već neko vrijeme top tema diljem Hrvatske ali i Europe i svijeta, lopta je stala. Situacija u domovini je sve lošija, oboljelih je sve više, uvode se sve strožije mjere kako bi se građani zaštitili, a jedna od mjera je i prekid svih sportskih natjecanja, tako naravno i 1. ŽNL Zapad. Prvotna je odluka HNS-a da se prekinu sva natjecanja do 31. ožujka ali sudeći po trenutnoj situaciji, sasvim je izvjesno da sporta neće biti i puno duže. Shodno tome, sportaši su na prisilnom odmoru, a do kada će biti tako te kada će se i na koji način nastaviti i završiti sezona, potpuno je neizvjesno. Svi mi sada igramo jednu potpuno drugačiju i važniju „utakmicu“. Vjerujemo, s pobjedničkim završetkom.
Tomislav Tadić

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!