Sjajni jaskanski atletičari

17.07.2018. Nakon izvrsnog nastupa mladih Jaskanaca na završnom školskom državnom natjecanju, na kojem su zauzeli visoko četvrto mjesto ekipno, svoj potencijal su pokazali na prvenstvu države za kadete i kadetkinje u atletici

Ivan Mihalić prvi s lijeva

Na natjecanju koje se održalo 23. i 24. lipnja u Varaždinu nastupili su Jaskanci koji su članovi atletskog kluba Agram iz Zagreba i postigli su vrlo dobre rezultate obzirom da se atletikom bave tek nekoliko mjeseci. Posebno je potrebno istaknuti visokotalentiranog Ivana Mihalića iz Volavja, koji je sjajan skakač i trkač. Ivan je u konkurenciji mlađih kadeta ušao u finale trčanja na 60 metara i zauzeo 5. mjesto, u skoku u vis također zauzima 5. mjesto, a u štafeti 4x60 m, sjajno 2. mjesto i na kraju u štafeti 4x200 m, sa svojom sjajnom ekipom mladih talenata, kako i sami treneri kažu da se to u ovoj generaciji poklopilo, osvajaju 1. mjesto.
Andrija Milanović je bacao vorteks i kuglu, s kojom je ušao u finale i na kraju natjecanja zauzeo 5. mjesto u bacanju kugle. Luana Šeperić je skakala u vis i osvojila 10. mjesto, kao i Glorija Markušić koja je osvojila 4. mjesto.
Uz ovih četvero mladih talenata, atletiku trenira još nekoliko mladih Jaskanki i Jaskanaca, a znamo da u Jaski nema atletskog kluba, ni adekvatnih uvjeta za bavljenje ovim prekrasnim, ali vrlo zahtjevnim sportom.
Sve je počelo pripremajući se za školska natjecanja pod stručnim vodstvom profesorice Ines Bohaček, koja je postupno otkrivala mlade talente i uz nesebično zalaganje utrošila puno svoga slobodnog vremena radeći s njima i povremeno, uz nekoliko roditelja odvozeći ih na zagrebačku Mladost kako bi osjetili pravi atletski teren.
Kruno Milanović

TAGOVI | AK Agram

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!