U petak 3.lipnja počinje 16. MNL "Prigorje 2016"

18.05.2016. Prijave za ovogodišnju ligu "Prigorje" primaju se do 27. svibnja, a u petak 3. lipnja na igralištu u Dragovanjšćaku počinje natjecanje

Šesnaesta malonogometna liga koju uspješno organizira MNK Prigorac počinje u petak 3. lipnja. Utakmice se igraju u večernjem terminu od 20.00 sati pa sve do ponoći, a ponekad zadnja utakmica kola završi i iza ponoći. Prvi petak u mjesecu kojim završava proljeće i počinje ljeto privlačan je osim za mnoge natjecatelje i za brojne gledatelje koji uživaju na svježem zraku. Ove godine liga se igra pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela ,SZGJ,Županije Zagrebačke a suorganizator je turistička zajednica grada Jasatrebarskog.
Prvi počeci lige:
Liga je nastala nakon ideje članova malonogometne ekipe Prigorca koja se natjecala u drugoj HMNL gdje je dva puta osvojila u sjevernoj skupini prva mjesta. Nakon tih sezona 1999./2000. i 2000./01. kad ekipa nije na kvalifikacijskim turnirima u Pločama i Splitu uspjela izboriti prvoligaški status cilj je usmjeren na organizaciju lige i turnira. Prva je liga „Prigorje“organizirana 2001. i tu je nastupilo osam ekipa uglavnom iz okolnih sela. Glavni su pokretači te lige bili Nedjeljko Kozlovac i Zdenko Vuković Cena koji je prilikom toga napisao i prve propozicije. Nedjeljko Kozlovac je od 1996. godine kad je MNK „Prigorac“ osnovan do današnjih dana tajnik. Od prvog dana uredno se vodio dnevnik iz kojeg se danas može iščitati naziv svake ekipe,strijelca igrača a dnevnik je pedantno sve ove godine vodio Nevenko Katovčić.Od prošle godine igra se i ženska malonogometna liga koja se pokazala kao pun pogodak a nadamo se da će tako biti i ove godine.
Prvi gol na ligi postigao Kruno Batelja iz Rastoka. Najbolji je strijelac prve održane „lige“ sa dvanaest pogodaka bio Dražen Domjančić iz ekipe Čeglji ( današnji igrač NK Vinogradar). Jedna od zanimljivosti „Lige“ je i podatak da je Franjo Šelebaj nastupio na prvih deset liga. Prvi je pobjednik bila ekipa Slavetića.
Poznati igrači:
Osim najpoznatijih igrača Jaskanskoga kraja među kojima su bili predstavnici malonogometne ekipe „Jastreb“ koja se nekoliko godina natjecala i u prvoj HMNL na ligi su prethodnih petnaest godina nastupili mnogi poznati igrači malog i velikog nogometa.
Od malonogometnih imena među najpoznatijim su hrvatski reprezentativci Damir Katovčić Ket koji je bio i igrač i trener MNK PRIGORCA, Stjepan Pavlic, Mario Švigir, Tomislav Gričar, Josip Palić,Siniša Idrizi. Veliko nogometaše je predvodio Franjo Šeperić, Mladen Stipković,Željko Grdaković, Mladen Šelebaj, Brazilc Pinheiro.
U prvoj je godini održavanja lige na lokaciji u Dragovanjšćaku gdje se nalazi igralište bilo samo igralište. Nakon toga je do 2005. uslijedio zastoj, a od tih se vremena izgradio objekt u koji se i sada ulaže.Evo ove godine liga će se održati po 16. puta na uređenom i izgrađenom SRC Prigorje.
DOSADAŠNJI POBJEDNICI:

1.2001. -SLAVETIĆ
2.2002. - SLAVETIĆ
3.2003. - BIKINI PATROL
4.2004. - DISKONT ŽAC SATURN
5.2005. - STIPIĆ INTERART
6.2006. - AS MRAVUNAC
7.2007. - IZIMJE
8.2008. - AS MRAVUNAC
9.2009. - CB „M“ KRAŠIĆ
10.2010. –GOLI VRH –HEDA
11.2011.-GOLI VRH –HEDA
12.2012.MNK PRIGORAC
13.2013.AS MRAVUNAC
14.2014.MNK PRIGORAC
15.2015.NC MAZANA
N. Kozlovac

TAGOVI | MNK Prigorac

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!