Uspješan humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju

06.07.2018. U sklopu manifestacije Ljeto u Jaski održan sedmu godinu zaredom humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju

 Ovo sportsko rekreacijsko događanje svake godine okupi veliki broj trkača, sportaša i rekreativaca koji svojim sudjelovanjem pomognu da događanje bude što uspješnije. 

Organizatori Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme zadovoljni su odazivom i prikupljenim donacijama koje su odlučili namijeniti kao i nekoliko godina unazad kao pomoć za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Ultramaraton je počeo u točno u podne i trčalo se je ukupno kontinuirano 6 sati u krugu Parka u dužini od 800 metara, te je istrčano 869 krugova. Ova aktivnost nije imala natjecateljski karakter, ali svakako valja spomenuti one koji su najviše pretrčali.

Ukupno je najviše istrčala Danijela Horvat, trkačica iz Zagreba koja je istrčala 60 krugova, dok je 48 krugova kod muškaraca najviše krugova istrčao Zdenko Boban, svakako treba i spomenuti i dva dječaka koji su istrčali preko 20 krugova, a to su Dino i Tin Svilković.
Uz donacije svih trkača i posjetitelja, tradicionalno već četvrtu godinu ovaj humanitarni događaj prati i pomaže Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja, koji su pružili potporu sponzoriranjem pretrčanih krugova, odnosno kilometara.
Organizatori ovog ultramaratona Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme zahvaljuju se svima koji su pomogli u ovoj humanitarnoj akciji.

M.B.

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!