Uspješan nastup mladih jaskanskih šahista

18.03.2013. Na Županijskom pojedinačnom kadetskom prvenstvo u šahu polaznici jaskanske šahovske škole Rumiha, Medved i Matić plasirali su se na državno natjecanje

U Dugom Selu je u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka odigrano pojedinačno šahovsko kadetsko prvenstvo Zagrebačke županije. Prvenstvo se igralo u svih 8 kategorija za kadete i kadetkinje do 15 godina starosti, a nastupio je 81 igrač i igračica iz 10 klubova Zagrebačke županije. Po prvi puta nastupili su, i to vrlo uspješno, i kadeti Jaske- četvorica najuspješnijih s nedavno održanog prvenstva škole. U najjačoj kategoriji "kadeti do 15 godina", u kojoj je sudjelovalo 17 igrača, Bruno Rumiha, učenik 7.f. razreda osvojio je nakon odličnih igara treće mjesto i brončanu medalju s 5 bodova iz 7 odigranih partija,s istim brojem bodova kao i drugoplasirani, dok je u istoj kategoriji također odličan bio i Andro Medved, učenik 7.e. razreda osvojivši 6. mjesto s 4 boda, a medalja mu je izmakla nakon poraza u posljednjem kolu.

U kategoriji "mlađi kadeti do 11 godina", u kojoj je sudjelovalo 13 igrača, pohvale zaslužuje Petar Matić, učenik 4.b. razreda za osvojeno 4. mjesto s 4,5 boda, koliko ima i trećeplasirani igrač, dok je Mihael Šeperić, učenik 7.f. razreda osvojio 2,5 boda u kategoriji "kadeti do 13 godina".
Na temelju postignutih rezultata Rumiha, Medved i Matić stekli su pravo nastupa na državnom kadetskom prvenstvu!

Sve u svemu, mladi šahisti, polaznici šahovske škole koju u jaskanskoj osmoljetci svakog četvrtka vodi Šahovski klub Jaska,ostvarili su lijep uspjeh.
Voditelj naših kadeta na ovom natjecanju bio je Mladen Lončarić.

TAGOVI | Šahovski klub Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!