Veliki uspjeh Marka Budinšćaka

09.12.2019. Jaskanski gladijator Marko Budinšćak-Ćubi iz Prodindola ostvario je veličanstvenu pobjedu na "Noći gladijatora" održanoj proteklog petka 6. prosinca u Karlovcu

“Ili ću naći put ili ću ga napraviti sam”...moto je, kojim je Marko Budinšćak - Ćubi iz Prodin Dola krenuo 6. prosinca na “Noć gladijatora” u karlovačkoj sportskoj dvorani na Rakovcu i donio ponos svim Jaskancima svojom veličanstvenom pobjedom!
Markov put nije postojao da bi ga mogao pronaći ali ga je Marko izgradio sam!
Ono što je Marko jedino pronašao te večeri bio je otvoreni put do noge protivnika u ringu!!!
Opasnog protivnika iz Tuzle/BIH koji je profesionalac u MMA borbama te kako je i sam izjavio da već 15 godina ide po Europi i odrađuje slobodne borbe. Dakle, iskusni protivnik i 7 kg teži.
Svi koji su te večeri došli podržati našeg gladijatora doživjeli su spektakl pretposljednje borbe kada je bodren publikom Marko uhvatio lijevu nogu protivnika,srušio ga na leđa, velikom brzinom odradio nekoliko udaraca u lijevu arkadu da bi ga zatim podigao od poda, uhvatio mu onu istu lijevu nogu, okrenuo ju kontra smjera kazaljke na satu i napravio polugu na potkoljeničnoj kosti! Svi koji i malo poznaju ovaj sport znaju da takav zahvat lomi obje kosti ( lat.tibija i fibula) i da je bol koju protivnik u tom trenutku trpi ogromna. Također i svijest da može zadobiti velike ozljede nagnala je Edisa Bešića na bezuvjetnu predaju borbe te je tapkanjem rukom isto i potvrdio. Sudac je kasnio skoro jednu sekundu vjerojatno niti sam ne vjerujući da je to kraj borbe i doista veličanstvena pobjeda Marka Budinšćaka.

Ovdje treba primijetiti da se ovakvo majstorstvo ne događa slučajno, već je plod dugogodišnjih treninga i skupljanja iskustava. Treninzi koje Marko radi godinama sve su samo ne monotoni. Od hrvanja u kojem se okitio ove godine titulom prvaka Hrvatske, do boksa, juda, jiu jitsu, kick boxinga i dr. Radio je s puno kvalitetnih trenera i sparing boraca. Kondicijski je bio spreman izdržati duplo vrijeme predviđeno za borbu u ringu te večeri ali je ipak njegov instinkt prepoznao slabost protivnika te ga savladao na najmanje bolan način.
Markov pobjednički tim činili su Marko Sladin ( kick boks), Ante Milković (hrvač svjetske klase ), Nenad Alilović ( bivši borac MMA), i Damir Miljković kao kondicijski trener i menadžer.
Veselje je potrajalo do 2 sata u noći a već ujutro u 9 sati u subotu 7. prosinca naš borac našao se na hrvačkoj ligi gdje je odnio dvije velike pobjede i pomogao svom klubu da se plasira na 2 mjesto.
U nedjelju naš MMA pobjednik priuštio si je odmor i posjetio adventu u Zagrebu s obitelji i kumovima.

Damir Miljković

TAGOVI | Marko Budinšćak | Noć gladijatora

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!