Vladimir Jagunić osvojio klupsko prvenstvo

13.01.2014. U Šahovskom klubu Jaska 27. prosinca završeno je XXII. seniorsko pojedinačno prvenstvo koje se igralo u klupskoj prostoriji na Centrali

Klupski prvak za 2013. godinu postao je Vladimir Jagunić s ukupno 6 osvojenih bodova i jedini je neporaženi igrač na prvenstvu. To je njegov prvi naslov prvaka, a osvojen je nakon sigurnih igara u svim kolima.

Drugo mjesto zauzeo je, zahvaljujući pobjedi u zadnjem kolu, jedan od favorita prvenstva Vjekoslav Cvetko s 5,5 bodova.

 Treći, kao i lani, bio je Luka Žepić s 5 bodova.

Prošlogodišnji prvak Dragutin Kelečić tek je četvrti  s 4,5 osvojena boda, koliko ima i petoplasirani Stjepan Vrabec, a dalje slijede Nikola Jovićević s 3,5 boda, Stjepan Vulje s 3, Zlatko Zoretić s 2,5 , te Josip Kišan s 1,5 bodom.
Pehare i medalje najboljima na maloj svečanosti održanoj protekle subote 11. siječnja uručio je zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar.

Glavne značajke prvenstva bile su borbenost i izjednačenost igrača, te česti preokreti u partijama. Prvenstvo je pokazalo je da se u Jaski i dalje igra dobar šah, ali i potrebu veće zainteresiranosti mladih za tu drevnu igru. Natjecanje je sudio Mladen Lončarić, županijski šahovski sudac, a rezultati prvenstva bodovali su se za nacionalnu rejting-listu.

TAGOVI | Šahovski klub Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!