Želja nam je vratiti vjeru u klub

09.08.2016. Nogometna momčad Desinca krenula je u pripreme za jesenski dio natjecanja s velikim ambicijama, saznali smo u razgovoru s trenerom i predsjednikom kluba Tomislavom Matekom

Krajem srpnja nogometaši Desinca krenuli su s pripremama za novu sezonu. Prvu pripremnu utakmicu odigrali su u gostima kod Jaske i pobijedili s 5:4, i tako najavili velike ambicije u jesenskom dijelu prvenstva 2. Županijske lige. Tom prilikom porazgovarali smo s trenerom Tomislavom Matekom, koji je ujedno i predsjednik kluba
Vidimo imate dosta prinova u momčadi. Na koliko igrača računate ?
-Htio bih na početku samo napomenuti da smo se na kraju prošle sezone razišli s dosadašnjim trenerom seniora g. Božidarom Razumom, jer nije bio zadovoljan odazivom na treninge i zalaganjem igrača, te je sam podnio ostavku. Zahvaljujem mu ovim putem na svemu, jer nam je pomogao kad je bilo najteže i uzeo "vrući krumpir" tada kad smo preuzeli klub. U razgovoru s Upravom i igračima, koji su hvala Bogu gotovo svi ostali na okupu, došli smo do zaključka da bi bilo najbolje da ja preuzmem ulogu trenera, jer bih to radio bez naknade, a pošto je klub trenutno u slaboj financijskoj situaciji bilo je to najbolje rješenje. Pripreme su krenule 23.7 i na prozivci je bilo preko 20 igrača. Došla su i nova pojačanja: Matija Bašić, Petar Kišan, Dominik Hlebić i Mario Novosel (Dinamo Okić), Danijel Kuzmanović, Mislav Cepanec i Filip Klepin (Jaska), Denis Klepin i Domagoj Šabić (Kupinec), Matteo Mesić (TOP Kerestinec), a tu su i Kristian Mesić, Mateo Klepin, Viktor i Vedran Smrkulj, Miroslav Rački i Ivan Marjančević. Trenutno na popisu imamo 30 igrača, a nudi nam se još nekolicina. Odaziv na treninge je više nego odličan, u prosjeku 20 igrača po treningu.
U natjecanje krećete i s podmlatkom?
-Još u proljeće smo osnovali kategoriju limači početnici i trenutno imamo 13. djece, a broj se iz dana u dan povećava na naše oduševljenje. Trener limača je Matteo Mesić Ovim putem pozivam sve zainteresirane roditelje koji imaju djecu od 2006. do 2010. godišta da ih dovedu kod nas u klub. Kategorija limača će se od jeseni natjecati u Općinskoj ligi, kao i momčad veterana koju smo također osnovali.
Ambicije su dakle velike?
Želja Uprave je da klub dovedemo u stabilnu situaciju i da probamo proširiti još koju kategoriju i da vratimo ljudima vjeru u taj klub, jer zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti.
Ivica Krčelić

TAGOVI | NK Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!