Žumberak Trail okupio rekordan broj trkača

26.08.2018. U izvrsnoj organizaciji i s rekordnim brojem trkača održan je Žumberak Trail u svom premijernom izdanju

Jaskanski vinski treking prvo je iz trekinga (brdskog trčanja na neoznačenoj stazi) prerastao u trail (brdsko trčanje na označenim stazama), čime se znatno povećao broj sudionika, a potom se proširio i na okolno Samoborsko i Žumberačko gorje. Gotovo 750 prijavljenih trkača iz 13 zemalja svijeta nikako nije podatak za zanemarivanje, a dugogodišnja uspješna tradicija prepoznata je od strane ITRA-e (International Trail Running Association), pa se Žumberak Trail ove godine bodovao kao kvalifikacijska utrka za Ultra Trail du Mont Blanc, tzv. zlatni gral  svih trail utrka na koju se može prijaviti trkač ukoliko ima dovoljan broj skupljenih ITRA bodova.

Teške vremenske uvjete, sunce i visoku temperaturu, ponajviše su na svojoj koži osjetili sudionici najzahtjevnije dionice Žumberak Traila, onoj u duljini od 50 kilometara na kojoj  je nastupilo sedamdesetak najhrabrijih trkača. Najuspješniji trkači u cilj su utrčavali jedan za drugim u zaostatku od pokoje minute. Najbržem Pavlu Kruljcu iz Labina za 50 kilometara trebalo je 5 sati i 47 minuta. Za njim su stigli Damir Kligl te Hrvoje Vlašić, oba s vremenima ispod 6 sati. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Sandra Juhaz koja je stazu prešla za 6 sati i 48 minuta ispred drugoplasirane Andrijane Šimić koja je za Juhaz kasnila pola sata, te trećeplasirana Danijela Horvat s vremenom 8 sati i 50 minuta. 

 U kategoriji na 25km koja se je jednako kao i kategorija od 50km, bodovala za ITRA bodove, najbolji su bili Hrvoje Pauković ispred Dinko Solića i Matej Janjića, dok je kod žena najbolja bila Maja Urban ispred Petre Kontić i  Katje Rajačić. U kategoriji 15km najbolji kod muških je bio Željko Kezić, ispred Gorana Papeša i Ivice Čajka, a kod žena je prva do cilja došla Tea Faber, ispred Gabrijele Šalković i Zvonimire Štefičar. U najlakšoj kategoriji od 8km, najbolji su bili Mario Poslek, ispred Mađara András Bakonyi i Nikole Antolića, dok je kod žena najbrže do cilja došla Maja Prahin Hotko, ispred Anite Štefić i Maje Lukić.

Popunjeni smještajni kapaciteti u cijelom gradu Jastrebarskom i okolici, već nekoliko dana prije utrke dovoljno govori koliko je ova manifestacija važna i bitna turistički i ekonomski za grad Jastrebarsko. Organizatori se zahvaljuju svim pokroviteljima i sponzorima na podršci, te se obavezuju da će ova utrka iz godine u godinu biti sve bolja i bolja, te će služiti ne samo za sportsku, nego i turističku promociju grada Jastrebarskog i Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje.

M.B.

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!