Biciklističko hodočašće u Međugorje

22.06.2019. Petorica aktivnih djelatnika Interventne jedinice Policijske uprave karlovačke, hrvatskih branitelja, među kojima je i Jaskanac Ivan Hodak, krenula je danas iz Jastrebarskog na Zavjetno biciklističko hodočašće do Međugorja

Na ovo hodočašće policijski službenici odlaze s ciljem odavanja počasti domovini Hrvatskoj i kao zahvalu Majci Božjoj Međugorskoj, te kao zavjet koji su dali 2011. godine na ovakvom hodočašću s željom da se u Jastrebarskom postavi spomenik domovini koji prikazuje brončani križ „Tri Trojstva“, odnosno Rođenje-Muku-Uskrsnuće. Spomenik je umjetničko djelo velečasnog Zlatka Suca i postavljen je 16. rujna 2016. 

Hodočasnike su danas ispred Spomenika u Jastrebarskom ispratili njihove kolege iz PU karlovačke, na čelu s zapovjednikom interventne jedinice, članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel. Kratku molitvu predvodio je don Duje Kurtović.  

Dolazak u Međugorje predviđen je oko podneva 25. lipnja. Na svom putu do Međugorja policijski službenici odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima na Turnju, u Budačkoj Rijeci i na Plitvicama, a zaustavit će se i u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | IJP PU Karlovačke

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!