Dva velika požara u dva dana

29.11.2017. Nakon što se u ponedjeljak dogodio požar obiteljske kuće u Vukšin Šipku, jučer je u Bakačevoj ulici u Jastrebarskom također izbio požar na krovištu obiteljske kuće

Jučer u 16,45 sati policija je zaprimila dojava o požaru kuće u gradu Jastrebarskom. Požar je ugašen od strane pripadnika DVD Jastrebarsko, Gornji Desinec i Cvetković. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je nastala velika materijalna šteta. 

U ponedjeljak 27. Studenoga u 22 sata i 15 minuta zaprimljena je pak dojava o požaru objekta u Vukšin Šipku. Odmah po dojavi gradski vatrogasni zapovjednik, Vedran Boričević, na intervenciju je uputio središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Jastrebarskog koja je na intervenciju izašla sa 3 vatrogasna vozila i 13 vatrogasaca.
Prema riječima Gorana Batušića zamjenika zapovjednika VZG Jastrebarskog, ujedno i zapovjednika DVD-a Jastrebarsko, dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar obiteljske kuće koji je bio zahvatio kotlovnicu, nekoliko prostorija i potkrovlje. Požar je lokaliziran pola sata nakon ponoći, a u potpunosti je ugašen u 1 sat iza ponoći.
Osim vatrogasaca DVD-a Jastrebarskog, na intervenciju je bila upućena i domicilna vatrogasna postrojba DVD Vukšin Šipak sa 5 vatrogasaca, te primarna vatrogasna postrojba DVD-a Domagović sa vatrogasnim vozilom i dva vatrogasca koja je vatrogascima na terenu dostavila dodatne aparate za zaštitu dišnih organa.
Na intervenciji su bili i djelatnici HEP-a koji su isključili napajanje električnom energijom zbog sigurnosti vatrogasaca prilikom gašenja, te djelatnici Policijske postaje Jastrebarskog koji su nakon gašenja izvršili očevid kako bi utvrdili uzrok požara i nastalu materijalnu štetu.
VZG Jastrebarsko

TAGOVI | Vatrogasna zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!