Izmjenama Prostornog plana u Jastrebarskom zabranjeno gospodarenje opasnim otpadom

25.01.2019. Na 13. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno su usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Jastrebarskog i Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Jalševac kojima se zabranjeno gospodarenje opasnim otpadom u našem gradu


Ovo je od izuzetne važnosti za sve naše građane, ali i sve one koji svoju djelatnost baziraju na turističkoj i poljoprivrednoj djelatnosti. Naime, gospodarenje opasnim otpadom prošle je godine bila glavna tema u Jastrebarskom zbog namjere tvrtke REMONDIS MEDISON d.o.o. o uspostavi trajnog postrojenja za obradu opasnog i neopasnog medicinskog otpada u našem gradu.

 U međuvremenu je Remondis pronašao drugu lokaciju i otišao iz Jastrebarskog, ali i daje ostaje tvrtka Kemis koja se također bavi skladištenjem i obradom opasnog otpada. Novim Prostornim planom i Urbanističkim planom uređenja gospodarske zone Jalševac to više neće biti moguće. Nova prostorno planska dokumentacija donijeta je uz podršku svih gradskih vijećnika koji su izrazili veliko zadovoljstvo što se konačno na najbolji mogući način uređuje problem gospodarenja opasnim otpadom. 

Novim prostornim planovima usvojene su još neke izmjene i dopuna koje su zatražile tvrtke Lidl i Kaufland, te Hagleitner i Aqua Campususklađene, a na ovaj  način Grad Jastrebarsko se dokazuje da kao lokalna samouprava kontinuirano prati potrebe postojećih gospodarskih subjekata i potiče nove investicije na svom području.

Na sjednici je jednoglasno usvojena i Odluka o komunalnom doprinosu Grada Jastrebarskog i Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu temeljem koje je paušalni porez za sva naselja i za sve oblike smještajnih kapaciteta utvrđen u minimalnom iznosu od 150 kuna godišnje. Usvojeni su i prijedlozi Zaključka o nekorištenju prava prvokupa kulturnog dobra za nekretnine koje u naravi predstavljaju dvorac Oršić u Slavetiću, a dana je i suglasnost na Odluku o osnivanju Gradskog muzeja Jastrebarsko kao samostalne ustanove. 

I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!