Jesmo li ravnopravni građani EU?

12.05.2018. U Jastrebarskom je prošli četvrtak 10. svibnja održana tribina na kojoj je gostovala naša najaktivnija EU parlamentarka Biljana Borzan koja je govorila na temu "Jesmo li svi ravnopravni građani EU?"


Na tribini naziva "Jesmo li ravnopravni građani EU" koja je održana pred prepunom dvoranom Centra za kulturu u Jastrebarskom, bilo je riječi o razlikama u kvaliteti hrane koju jedemo u odnosu na ostatak EU, o prijedlogu zabrane prodaje energetskih pića mladima, pravima hrvatskih potrošača na internetu kao i drugim zanimljivim aktualnostima.

-Iako je od primitka Hrvatske u punopravno članstvo EU proteklo gotovo  pet  godina, još je uvijek mnoštvo konkretnih primjera koji ukazuju kako se za potpunu ravnopravnost hrvatskih građana u Uniji, tek moramo izboriti. Između ostalog, to je: problem nejednake kvalitete istovjetnih proizvoda za istok i zapad Unije, neravnopravnost u plaćanju prekogranične dostave, kao i diskriminacija hrvatskih kupaca na Internetu, rekla je, Biljana Borzan.

Na žalost danas ima dosta primjera koji govore u prilog da nismo svi ravnopravni i da nemamo svi jednaka prava u EU, iako u svim našim pravnim aktima i dokumentima se jednakost i ravnopravnost spominje praktički u prvoj rečenici. Želim naglasiti ipak da EU nije problem već rješenje. Da nismo dio EU, nikada ne bismo imali ista prava kao Nijemac, Talijan ili Francuz - rekla je Biljana Borzan na tribini.

Tribina je bila otvorena za javnost, a građani su SDP-ovoj EU parlamentarki Biljani Borzan mogli postavljati i pitanja koja ih zanimaju.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!